Contentkalender 2018

Misschien ken je het wel:  je bent van plan een aantal leuke berichten in te plannen voor je Facebookpagina maar je mist inspiratie om jouw berichten interessant te maken voor je volgers. Een veelvoorkomend probleem. Je bent immers niet ieder moment van de week in een creatieve mood waarin je de meest unieke acties en berichten bedenkt.

Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem: de contentkalender. Met deze overzichtelijke planning dwing je jezelf om vooraf goed na te denken over leuke acties of inhakers. Je kunt de contentkalender bijvoorbeeld invullen op een moment waarvan je weet dat je barst van de creatieve energie. Daarnaast zorgt deze planning ervoor dat je nooit meer belangrijke dagen mist die goed aansluiten bij je business, win-win situatie dus!

Speel in op interessante dagen of weken

Om je op weg te helpen hebben we alvast een contentkalender voor je klaargezet voor de maand maart. Bovenin vind je enkele belangrijke dagen of weken waarop je kunt inspelen. Natuurlijk is het per branche verschillend welke dagen interessant zijn. Voor de een kan een dag als Moederdag erg belangrijk zijn, voor de ander minder. Het is daarom slim om voorafgaand aan een nieuwe maand een overzichtje te maken van speciale dagen die voor jouw business interessant zijn. Op internet zijn tal van sites te vinden die zo’n dergelijk overzicht met speciale dagen aanbieden. De issuekalender van issuemakers is daar een goed voorbeeld van!

Naast de belangrijke dagen kun je onderin de contentkalender aangeven welke kanalen je gaat inzetten voor je campagne en op welke manier.  Zo ontstaat er een mix van verschillende kanalen die jouw campagne kracht bij zetten. Een goede mix van diverse kanalen is belangrijk omdat jouw doelgroep zich misschien wel op verschillende kanalen bevindt en daardoor sneller met je in contact komt. De contentkalender voor maart is eenvoudig aan te passen voor de komende maanden. Daarnaast kun je er gemakkelijk nieuwe kanalen aan toevoegen of enkele oude eruit halen die je niet gebruikt.

Mocht je nog vragen hebben over de inzet van een contentkalender of zoek je creatieve input? Neem gerust eens contact met ons op. We denken graag met je mee! Succes met het inplannen van je content.

[av_button label=’Download de contentkalender’ link=’manually,https://docs.google.com/spreadsheets/d/1VPetclg4F4zeJUuAEoQ8S1_ASR6kgzjzdugvD2NgLa0/edit#gid=1204665122′ link_target=’_blank’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon=’ue85b’ font=’entypo-fontello’]

 

2018-10-22T16:52:12+00:00