De betrokkenheid bij berichten op Facebook en Twitter neemt af, terwijl uit onderzoek van BuzzSumo blijkt dat de betrokkenheid bij berichten op LinkedIn jaarlijks met meer dan 60 procent toeneemt. Wat is hier de oorzaak van en hoe maak je LinkedIn content met een hoge betrokkenheid?

Gewijzigd algoritme van Facebook

Voorheen gebruikten veel bedrijven Facebook om online zichtbaar te zijn. Maar door de wijzigingen die Facebook in het algoritme heeft doorgevoerd (waardoor content van vrienden en lokaal nieuws voorrang krijgt op bedrijfspagina’s) is LinkedIn voor bedrijven een interessant medium geworden.

Nieuwe features van LinkedIn

LinkedIn vernieuwt het platform continu door middel van updates, nieuwe features en analyses. Hierdoor krijgen bedrijven steeds meer en specifiekere opties om content te delen. Zo is er onlangs een nieuwe optie genaamd ‘In de buurt’ toegevoegd, waarmee je kunt zien wie uit jouw netwerk in de buurt is (mits diegenen ook de optie hebben geactiveerd). Ook is het sinds kort mogelijk voor bedrijven om gesponsorde native video content in de tijdlijn te plaatsen. Hier kun je een Lead Gen Form aan toevoegen zodat mensen direct iets kunnen registreren, opzoeken of downloaden.

lead gen form
Automatisch ingevuld Lead Gen Form

Duidelijk doel van LinkedIn content

Om je doelgroep succesvol te bereiken, moet ieder bericht een duidelijk doel hebben. Eigenlijk net als op alle andere sociale kanalen. Toch wordt geadviseerd om Facebookcontent niet klakkeloos over te nemen op LinkedIn. Je kunt op LinkedIn bijvoorbeeld ervaring of kennis delen, in plaats van telkens te proberen iets te verkopen. Maak een contentplan en deel wekelijks updates over bijvoorbeeld je organisatie of de branche.

Social media blijft belangrijk voor je contentstrategie. Facebook en Twitter zijn zoals eerder gemeld minder effectief geworden. Dit betekent niet dat je meteen moet stoppen en alle aandacht op LinkedIn moet vestigen. (Lees bijvoorbeeld ons artikel over hoe je meer likes op Facebook krijgt.)

Wat is jouw ervaring met LinkedIn? Of wil je nog meer over dit onderwerp weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.