Rajender Peeters

Maak kennis met onze nieuwe businesspartner, Rajender Peeters!

Beste lezer,

Leuk dat u geïnteresseerd bent in mijn verhaal! Deze keer is het dan ook de beurt aan mij om me aan u voor te stellen. Mijn naam is Rajender Peeters, en binnen het Extendure team actief als Business Partner voor onze klanten.

Met meer dan tien jaar wereldwijde Retail ervaring en het opzetten van eigen bedrijven ligt er een stevige basis die telkens weer dienst doet als fundering voor het bouwen van nieuwe klantstrategieën.

Samen met het enthousiaste team van marketeers en ontwikkelaars zijn wij gefocust op het continu verbeteren van het on- en offline resultaat van onze klanten. Waarbij ik eigenlijk moet spreken van business partners, want onze relatie gaat uiteraard veel verder dan alleen het leveren van een dienst.

We zijn op dagelijkse basis betrokken bij de lopende zaken, overleggen en sparren met elkaar en stellen doelen die we vervolgens op gestructureerde wijze proberen te behalen. Hierbij is maatwerk het enige antwoord. De sleutel van het succes zit hem echt in de robuuste samenwerking. Twee energieke partijen met een gezamenlijk doel en dat voor de lange termijn. Hier is dus sprake van teamwork met succes als uitkomst door samen hard te werken, met de handen uit de mouwen en de voeten midden in de markt.

Alweer een hele tijd geleden ben ik geboren in Eindhoven en heb daar ook mijn hele jeugd gewoond. Eerst in de Genderbeemd, daarna in Woensel, gevolgd door Stratum. Qua opleiding begonnen als Engineer en al snel in het werkzame leven begrepen dat ik een commerciële richting op wilde. En dan vooral internationaal werken. Dit betekende dus nog een heel aantal jaren ’s avonds naar school, wat het allemaal dik waard was. Nog steeds vind ik de combinatie van technologie en commercie fantastisch!

Terwijl ik met het bovenstaande bezig was ben ik ondertussen ook nog getrouwd met Angela en vader van vier kinderen. Een prachtig gezin, waar ik dan ook een erg trots onderdeel van ben. Het is ook erg leuk om te zien hoe zij opgroeien in een tijd van supersnelle technologische ontwikkelingen, waar het uitvallen van internet ongeveer gelijk staat aan het grootste probleem dat ze zich in hun kinderleven kunnen voorstellen.

Gelukkig is er ook in mijn leven tijd om er regelmatig op uit te trekken met mijn racefiets. Heerlijk om door het afwisselende landschap te fietsen en zoals wij onder elkaar regelmatig zeggen: “lekker de kop leeg rijden”. Na wat koude en vooral gladde weken breekt nu de lente aan en kriebelt het enorm om weer vele kilometers te gaan fietsen.

Veel succes en plezier met het zakelijke en graag nodig ik u uit bij Extendure voor een kopje koffie en een boeiend gesprek.

Rajender Peeters

 

Rajender Peeters

Wetgeving persoonsgegevens verandert

Het is een heel herkenbare situatie. Je bent iets op een website aan het zoeken en je moet je gegevens achter laten. Maar is dit wel veilig? En wat gebeurt er allemaal met je gegevens? We leven in een tijdperk van big data en je wilt als consument natuurlijk dat je gegevens vertrouwelijk behandeld worden. Dus organisaties die persoonsgegevens verwerken, verzamelen of gebruiken opgelet! Er gaat iets veranderen in de wetgeving persoonsgegevens.

De Algemene Verordering Gegevensbescherming

De Wet bescherming persoonsgegevens wordt dit jaar (in mei) veranderd. In Nederland staat deze wet bekend als de AVG, wat staat voor Algemene Verordening Gegevensbescherming (Europees wordt het de General Data Protection Regulation genoemd). Wat houden deze veranderingen precies in?

 • Dat de privacy rechten breiden uit
 • Organisaties/bedrijven hebben meer verantwoordelijkheden ten opzichte van hun klanten
 • Overal gelden dezelfde regels voor alle privacy toezichthouders

privacywetgeving 2018

Er zijn voor ondernemers een aantal belangrijke punten waar je aan dient te voldoen. Je mag niet ongecontroleerd meer persoonsgegevens verzamelen. Je dient per doel om toestemming te vragen en duidelijk aan te geven wat er met de data gebeurd. Je vraagt bijvoorbeeld het email adres van de klant om een verzendbewijs van zijn aankoop te versturen. Dan mag je dit adres dus niet gebruiken om ook de nieuwsbrief te sturen. Dit is maar een simpel voorbeeld maar het geldt voor alles waaruit te herleiden valt dat iets persoonsgebonden is. Doe je dit niet dan riskeer je een boete die behoorlijk kan oplopen. De maximale boet kan maar liefst €20.000.000 of 4% van je jaaromzet bedragen.

Maar wat zijn deze veranderingen dan? Om je de meest concrete informatie te geven verwijzen we je graag door naar de website van autoriteitpersoonsgegevens.nl waar stap voor stap uitgelegd staat waar bedrijven rekening mee dienen te houden. Lees hier het AVG 10 stappenplan en hoe je je kunt voorbereiden op deze wet. Want een goede voorbereiding wordt zeker aangeraden. Deze wet is al aangekondigd in april 2016 dus mocht je  je hier nog niets mee gedaan hebben dan raden we ten zeerste aan hier aandacht aan te besteden. Want de consequenties kunnen hoog oplopen zoals eerder te lezen viel.

Heb je vragen over deze wetgeving? Neem dan contact met ons op. We zorgen er samen met je voor dat je website volledig voldoet aan de nieuwe wetgeving.

Nieuwe wetgeving in EU voor webshops; Geoblocking afgeschaft

De Europese Unie heeft recentelijk een nieuwe wet aangenomen. De wet geeft klanten uit andere EU-lidstaten toegang tot de volledige website en diensten van bedrijven uit andere landen. Vooraf was het mogelijk om bezoekers uit bepaalde landen te weren van je website. Geoblocking wordt dit genoemd. Waarom hebben websites deze geoblocking ingesteld vraag je je wellicht af? Sommige websites verkopen bijvoorbeeld erg grote producten zoals banken. Zij hebben dan een bezorgservice binnen een bepaalde straal. Wanneer je buiten die straal valt (voornamelijk buiten de landsgrenzen) kun je dan geen banken in deze webshop bestellen. Dit verandert dus. Je moet als consument de gelegenheid hebben om zelf het vervoer te regelen. Anders wordt het gezien als discriminatie. Dit geldt ook voor elektrische diensten als hosting en diensten die op een bepaalde locatie plaatsvinden zoals een concert, theatervoorstelling en voetbalwedstrijd. Waar geen afspraken over zijn gemaakt zijn de prijsbepalingen. Het is dus mogelijk dat je als ‘’buitenlander’’ meer betaald.

europese wetgeving

Wat de nieuwe regelgeving dus verbiedt is dat je (in ons geval) naar een specifieke Nederlandse landingspagina wordt omgeleid. Je kunt dus rechtstreeks op de betreffende buitenlandse site je aankoop doen. Ook hoef je geen credit/debet card uit het betreffende land te hebben. Zo wordt de handel met andere landen een stuk laagdrempeliger en zal het een stimulerend effect hebben op buitenlandse aankopen.

*Helaas geldt deze wet niet voor Spotify en Netflix.

WhatsApp voor bedrijven; WBA

Dagelijks maken we gebruik van onze smartphone. Zeg maar gerust, ieder uur. Om met elkaar te communiceren gebruiken we voornamelijk WhatsApp. De naam is een combinatie van What’s up en Application en sinds 2009 beschikbaar. In eerste instantie alleen voor IPhone, maar later werd het ook toegankelijk voor andere besturingssystemen. Waar WhatsApp zich voorheen voornamelijk op particulieren richtte, heeft het nu ook zijn intrede gedaan in de zakelijke markt met de WhatsApp business app. Nu in Nederland beschikbaar.

whatsapp voor bedrijven

Wat is de WhatsApp Business app?

Voor bedrijven en voornamelijk webshops is klantcontact een belangrijk onderdeel van de service. Je wilt je klanten op een laagdrempelige manier contact met je op laten nemen en antwoord geven op vragen. De WhatsApp business app biedt bedrijven de mogelijkheid te reageren op klanten. De primaire doelgroep zijn eigenaren van een midden-en kleinbedrijf. Zij hebben met deze app op een overzichtelijke manier contact met de klant. Maar hoe kom je in contact met je klanten en wat zijn extra opties van de app?

 • Met bedrijfsprofielen –> zet in je profiel nuttige info over je bedrijf
 • Berichttools –> een efficiënte manier om klanten van informatie te voorzien met bijvoorbeeld automatisch gegenereerde antwoorden, standaard begroetingen met additionele informatie en afwezigheidsberichten
 • Statistieken –> statistieken over je gelezen berichten
 • WhatsApp web –> reageer gemakkelijk op berichten via de messenger

 

Mensen weten dat ze met een bedrijf chatten omdat je zo staat geverifieerd. In je profiel kun je ook informatie over je bedrijf zetten zoals openingstijden of een korte intro. Het grote voordeel is dat klanten niets hoeven te downloaden. Ze kunnen laagdrempelig in contact komen met je webshop zonder aanpassingen te hoeven doen aan hun huidige WhatsApp.

De WBA is sinds deze week beschikbaar in Nederland na langdurig testen. Momenteel wel alleen via de Google Play Store maar ongetwijfeld binnenkort ook voor iOS.

Met de WBA speelt WhatsApp in de vraag vanuit de zakelijke markt om de klant makkelijker te woord te staan.

Wil jij deze app ook? Download WhatsApp business hier.

WhatsApp Business instellen 

Nu je weet wat de app doet is het ook handig om te weten hoe je app in moet stellen.

 • Download de WBA. WBA is alleen geschikt voor nummers die geen persoonlijke WhatsApp account hebben. Het kan ook met een vast telefoonnummer.
 • Verifieer je gegevens. Heb je een mobiel nummer? Dan kun je ervoor kiezen om een verificatiecode via sms te ontvangen. Bij een vast nummer wordt de code telefonisch doorgegeven.
 • Bedrijfsprofiel invullen met info over je business
 • Ga aan de slag

wba instellen

whatsapp business profiel

whatsapp bedrijfsprofiel instellen

wba instellingen

wba statistieken

Extendure op WhatsApp business

Extendure is natuurlijk ook bereikbaar via WhatsApp Business. Voeg ons nummer toe +31(0)402183040 in Whatsapp en stuur ons een berichtje.

content tips voor seo

10 content tips voor SEO

Het blog van deze week bestaat uit een infographic. Hierin zie je 10 belangrijke content tips voor copywriters. Copywriting is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie. Je kunt het infographic makkelijk downloaden en opslaan op je computer zodat je deze rustig terug kunt lezen. Heb je nog vragen over de tips? Neem vrijblijvend contact op.

10 content tips seo

website aanmelden bij google

Website aanmelden bij Google

Je bent ondernemer en je hebt een prachtig product of uitzonderlijke dienst waar iedereen van op de hoogte dient te zijn. Het eerste wat je dan gaan doen is een overzichtelijke en strakke website (laten) ontwikkelen. Hier gaan de nodige uurtjes werk in zitten, maar uiteindelijk ben je trots op het eindresultaat. Nu volgt de volgende stap; bezoekers op je website krijgen. Maar hoe doe je dit zonder veel geld aan advertising te spenderen? Door op te vallen in de organische zoekresultaten. Maar om op te vallen dien je je website aan te melden bij Google. Google dient op te hoogte te zijn van je website om deze mee te kunnen nemen in de zoekresultaten. Hier zijn een aantal mogelijkheden voor die we je graag uitleggen:

Direct aanmelden

Je website aanmelden kan heel eenvoudig. Door je site in de webmaster tool in te voeren stel je Google op de hoogte van je nieuwe site. Echter geeft Google geen garanties dat de website in de index komt te staan. Dit is afhankelijk van de kwaliteit en de relevantie van je site. Voor Bing is het ook mogelijk je website aan te melden. Het nadeel van deze manier is is dat je geen gegevens over je bezoekers hebt.

Search Console

Wanneer je ook (technische) gegevens van je site wil analyseren is het verstandig om je site aan te melden via Search Console. Deze gratis tool geeft je nuttige informatie over de performance van je pagina’s. Hoe doe je dit?

Search console stappenplan

 • Maak een Google account aan
 • Log met je account in bij Search Console
 • Kies ‘’ Property toevoegen ‘’
 • Voeg vervolgens de gehele URL van de website in
 • Verifieer het property (dit kan op meerdere manieren)

Als je de site geverifieerd hebt ga je naar het onderdeel ‘’ Crawlen à Sitemaps ‘’.  Hier dien je de sitemap van je huidige site in te dienen. Als je site is geïndexeerd worden er in Search Console interessante gegevens bijgehouden. Het advies is om dit regelmatig te controleren. Hier vind je meer informatie over Search Console en de mogelijkheden er van.

Bing Webmaster Tools 

Ben jij een gebruiker van Bing, of wil je ook gevonden worden door Bing gebruikers? En wil jij data van je bezoekers analyseren? Dan kun je je website ook aanmelden bij de Bing Webmaster Tools. Het aanmelden hier voor gaat (bijna) op dezelfde manier als bij Google Search Console.

Linking

Een andere manier zonder dat je je site ergens hoeft aan te melden door middel van linking. Sites worden gecrawled door spiders die via links op een pagina komen. Is er een link van een geïndexeerde pagina die naar jouw pagina linkt? Dan ben je ook vindbaar voor de Google spiders. Het nadeel van deze manier is dat je weinig gegevens hebt over de prestaties van je site.

vindbaarheid

Conclusie

Om jouw product of dienst onder de aandacht te brengen dien je vindbaar te zijn. Er zijn meerdere manieren op dit te realiseren. Via Search Console en Bing Webmaster Tools kun je interessante gegevens van de gebruiker zien. Als je via direct aanmelden of linking je site vindbaar maakt heb je die data niet beschikbaar. Heb je hulp nodig met het aanmelden of het instellen van je accounts? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

 

Meer likes op Facebook

Meer Likes op Facebook, Hoe pak ik dat aan?

Veel bedrijven lopen tegen het probleem aan dat het aantal Likes op Facebook en het bereik de laatste tijd verder afnemen. Het algoritme van Facebook speelt hierin een grote rol maar ook het doel van Facebook om meer en meer te verdienen. Wil je succesvol zijn op Facebook  dan ontkom je er bijna niet meer aan om ook intensief in te zetten op Facebook advertising. Dit laatste daar gaan we het in dit artikel niet over hebben. Wel over enkele trucs die ervoor zorgen dat het bereik en aantal Likes op je Facebookberichten groter kan worden. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

1. Video is key voor meer Likes op Facebook

Facebook wordt door veel gebruikers voornamelijk gebruikt voor het bekijken van interessante video’s. Niet voor niets dat een video in het algoritme van Facebook vaak beter presteert. Het is belangrijk dat je video’s direct uploadt in Facebook en geen link naar Youtube gebruikt. Dit laatste wordt namelijk bestraft. Daarnaast is het belangrijk dat je video grappig is of inspeelt op emotie om zo de aandacht van de kijker vast te houden. Omdat er tal van mogelijkheden zijn met video content licht ik enkel de belangrijkste opties even kort voor je toe:

 • Experimenteer met Live-video’s: Het voordeel van deze functie is dat je volgers een melding krijgen. Bij een goede aanpak kan dit zorgen voor meer bereik en meer likes op Facebook.
 • Video’s met ondertiteling werken beter: Veel Facebookgebruikers bekijken een video vaak zonder geluid. Met ondertiteling kun je ervoor zorgen dat ze toch blijven kijken omdat ze door de ondertiteling de essentie van je video meekrijgen.
 • Geef antwoord op vragen: De aandacht van de kijker vasthouden is belangrijk. Zorg dat je aan het einde van je video antwoord geeft op een interessante vraag waar je gedurende de video naartoe werkt.

Meer likes op Facebook door video

 

2. Facebook bestraft clickbait

In een eerder blog hebben we het al gehad over de Facebook regelgeving 2018. Zogenoemde ‘clickbait’ voor meer Likes op Facebook wordt strenger bestraft. Onder clickbait verstaan we berichten waarin de opdracht wordt gegeven om vrienden te taggen, een bericht te liken of een bericht te delen. Daardoor zal het bereik van je posts verder afnemen. Je doet er daarom verstandig aan om te zoeken naar vernieuwende, creatieve manieren voor het verkrijgen van meer interactie op je berichten. Recent heeft Facebook de poll functie weer mogelijk gemaakt. Middels foto’s of Gifjes kun je jouw volgers laten stemmen. Je kunt bijvoorbeeld twee producten uit je webshop naast elkaar zetten en vervolgens vragen welke ze het mooiste vinden. Een stem wordt uitgebracht wanneer iemand op een van de losse afbeeldingen klikt.

3. Blijf op de hoogte van nieuwe functies binnen Facebook

Experimenten met nieuwe functies binnen Facebook is een goede manier om op te vallen omdat concurrenten deze functies vaak nog niet gebruiken. Dit kan meer bereik, en dus ook meer Likes op je Facebook berichten opleveren. Graag geven we je een overzicht van wat er allemaal aan zit te komen zodat je weer up- to-date bent met de laatste ontwikkelingen.

 • Zoals al eerder aangegeven is de Poll-functie weer terug van weggeweest. Je kunt een poll maken in de bedrijfsmanager wanneer je een bericht opstelt. Klik op ‘evenement, Product+’. Onder dit menu vind je de optie ‘Maak een poll zodat mensen kunnen stemmen’.
 • Binnenkort wordt Facebook messenger uitgebreid met nieuwe functies. Zo komt er een directe betaalfunctie aan, wordt het gebruik van chatbots gemakkelijker en kun je eenvoudig een hotel boeken in de Messenger functie van Facebook.
 • Facebook gaat de strijd aan met Youtube. Het wordt mogelijk om via een persoonlijk televisiekanaal populaire video’s te bekijken en zelfs korte series!

Meer likes op Facebook

We hopen dat we je een aantal waardevolle tips hebben kunnen geven voor het verkrijgen van meer bereik en meer Likes op Facebook. Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen of hulp nodig hebben, neem dan gerust contact op met ons!

 

seo tips 2018

SEO tips voor 2018

Voordat ik begin met het delen van een aantal belangrijke SEO tips voor 2018 willen we jou namens Extendure een heel gelukkig en gezond nieuwjaar wensen. We hopen op een voorspoedig jaar met veel hoogtepunten. Zowel persoonlijk als zakelijk.

Maar nu weer terug naar de orde van de dag. Ook in het nieuwe jaar staat er op het gebied van online marketing weer veel te gebeuren want ook de zoekmachines blijven voortdurend innoveren. Voor SEO betekent dit bijvoorbeeld aanpassingen in het zoekalgoritme waardoor zoekopdrachten steeds relevanter en waardevoller worden. Maar welke tips zijn voor het nieuwe jaar echt onmisbaar voor je website?

Indexeerbaarheid

Om door Google opgenomen te worden in de zoekresultaten dient je pagina allereerst indexeerbaar te zijn. Dit betekent dat Google je pagina ophaalt, bestudeerd en vervolgens toevoegt aan zijn index. Maar hoe zorg je ervoor dat je pagina’s indexeerbaar zijn? Door een sitemap in te dienen in Search Console. Alle pagina’s die in de sitemap staan worden geïndexeerd. Heb je pagina’s die je liever niet wilt laten indexeren? Dan kan dit door middel van het toevoegen van een robots.txt bestand. In dit bestand kun je aangeven welke pagina’s je niet wilt laten indexeren. Dit kunnen bijvoorbeeld pagina’s met zoekopdrachten of filter pagina’s zijn.

Dus om gevonden te worden, dien je op voorhand vindbaar te zijn.

indexeerbaar

Content

Een andere belangrijke pijler die ook in 2018 een enorme waarde verschaft voor de zoekmachine is content. Want zonder content kan Google niet bepalen waar je pagina over gaat. Maar waar wordt er door zoekmachines naar gekeken op het gebied van content? Hier een overzicht:

 • Unieke content: meerdere pagina’s met dezelfde tekst wordt gezien als duplicate content dus bestraft met een slechtere indexering
 • Nauwkeurige paginatitels: zorg voor een unieke paginatitel die beschrijft waar de pagina over gaat
 • Meta omschrijving hoeft niet ingevuld te worden: de meta omschrijving mag je leeg laten. Wanneer de pagina getoond wordt kiest Google zelf een meta omschrijving uit de content die de zoekopdracht bevat. Natuurlijk mag je de meta omschrijving ook invullen naar je eigen voorkeur. Daar ben je helemaal vrij in.
 • Speel in op vragen van de bezoeker. Wat het onderwerp van je site ook is, de bezoeker heeft altijd vragen. Speel hier op in door in je content deze vragen te beantwoorden. Veel content (1000+ woorden) is dus een onderscheidende factor mits het relevant is voor de bezoeker
 • Blijf je content updaten. Content is nooit klaar. Blijf inspelen op trends en gebeurtenissen om je pagina up to date te houden
 • Longtail zoekwoorden: omdat steeds meer mensen via voice search zoeken is het verstandig om hier op in te spelen. Via voice search worden voornamelijk (lange) vragen als zoekwoord gebruikt. Houdt hier met je content dus rekening mee.

Techniek

Niet geheel verrassend zullen er in 2018 ook een aantal technische factoren een rol spelen in de positiebepaling binnen zoekmachines. Een (goede) website kan niet zonder een technisch fundament. Wat betekent die voor 2018? Een aantal technische punten waar je zeker rekening mee dient te houden.

 • Duidelijke navigatiestructuur: zorg er voor dat je bezoekers zich makkelijk door je site kunnen navigeren. Met een overzichtelijke menustructuur met subcategorieën en interne links maak je het voor de bezoeker eenvoudig zich door je site een weg te banen.
 • URL’s met informatie: maak de URL’s leesbaar en overzichtelijk zodat de bezoeker weet waar hij zich bevindt. Een pagina die gaat over Nike kunstgras voetbalschoenen kan bijvoorbeeld de URL slug /voetbalschoenen/kunstgras/Nike hebben. De bezoeker ziet meteen waar de pagina over gaat en waar hij zich bevindt in de menustructuur
 • Structured data: de zoekmachine leest je pagina op een andere manier dan je bezoeker. De zoekmachine ziet de combinatie van woorden/cijfers maar weet niet precies wat deze combinatie betekent. Door deze termen (bijvoorbeeld Breitnerstraat 2B) van een code te voorzien ziet Google dat dit een adres is. Een must voor lokale SEO. Deze codes zijn te achterhalen via schema.org.

Mobile first

De stijging van het aantal mobiele gebruikers de afgelopen jaren is natuurlijk geen toeval. Steeds vaker gebruiken we onze smartphone om een zoekopdracht uit te voeren. Dit houdt dus vanzelfsprekend in dat je website responsive dient te zijn. Het dient zich aan te passen aan het scherm waar ie op bekeken wordt.

content tips

Conclusie

Wil jij in 2018 ook meer gratis bezoekers naar je site? Neem dan SEO op in je internet strategie. Aan de hand van de bovenstaande tips zul je een stuk beter vindbaar zijn. Heb je hulp nodig met het implementeren van je SEO strategie? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Facebook regelgeving

Facebook regelgeving 2018

Facebook gaat het oproepen tot het liken, delen of taggen van een bericht afstraffen. Facebook noemt dit “engagement bait”, maar in de volksmond word dit “clickbait” genoemd. Waarschijnlijk kom je ze zelf regelmatig tegen op Facebook. Facebook posts die bijvoorbeeld vragen om:

 1. Like dit als…
 2. Deel dit als je…
 3. Tag een vriend die ook…

Binnenkort zal Facebook dit soort berichten lager laten ranken in hun algoritme en dat betekent dat jouw berichten minder vaak worden gezien. Het is al een aantal jaar dat de Facebook feed niet chronologisch is, maar een algoritme dat bepaald is door Facebook. Het algoritme probeert in te schatten wat interessant en relevant is voor jou en zal dat soort berichten dan ook eerder tonen.

Deze vernieuwing heeft een groot effect op Facebook pagina’s die veel gebruik maken van deze tactiek. Op het moment is het oproepen tot likes en shares een van de beste manieren om een hoop engagement op je berichten en Facebook pagina te krijgen. Facebook heeft gezegd dat ze pagina’s gaan bestraffen die deze tactieken teveel gebruiken nadat de veranderingen zijn doorgevoerd. Facebook vertelt dit in een blogpost op hun site.

Voorbeelden regelgeving

Facebook verandering in 2013

Dit is niet de eerste keer dat Facebook hun algoritme verscherpt. Ook in 2013 deed Facebook dit. In 2013 begon Facebook de strijd tegen clickbait titels, iets waar ze tot de dag van vandaag nog mee bezig zijn. Rond 2013 en daarvoor zag je regelmatig berichttitels als: “9 tips om af te vallen, vooral tip 7 is erg interessant!”. Als resultaat van de strijd tegen clickbait titels verloren site als Upworthy, Distraftify en Elite Daily honderd duizenden bezoekers. Een onderzoek van Business Insiders wees uit dat 2 maanden naar de veranderingen Upworthy 46% minder bezoekers op hun site binnen kreeg. Dus de nieuwe regelgeving van Facebook kan grote veranderingen met zich meebrengen.

Facebook hoopt hiermee de authenticiteit van hun tijdlijn te bewaren en het stoppen van mensen die proberen hoger te komen in de tijdlijn op slinkse wijzen.  Veel gebruikers vinden de engagement bait posts net zo irritant als de clickbait titels van vroeger. Voor de gebruiker is het een positieve verandering maar bedrijven zullen nieuwe manieren moeten verzinnen om hun Facebook doelgroep te bereiken en te vergroten.

Heeft u ondersteuning nodig met het bedenken van een succesvolle Facebook strategie? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Facebook Messenger

Facebook Messenger voor bedrijven

Een kanaal negeren met meer dan 1 miljard gebruikers? Dat kan natuurlijk niet. Als je geen Facebook Messenger gebruikt voor je bedrijf dan mis je een grote kans. Vaak denken bedrijven dat Facebook Messenger alleen is voor persoonlijke communicatie, maar deze tool wordt steeds vaker zakelijk gebruikt. Ondertussen is het uitstekend voor o.a. klantcontact. Uit een studie van Nielsen blijkt dat 53% van de klanten, sneller iets bij bedrijven kopen waar ze direct een bericht naar kunnen sturen en daar vervolgens een snelle reactie op krijgen.

Hoe zet je Facebook Messenger aan voor je Facebook account van je bedrijf

Het is erg makkelijk om Messenger te activeren voor je Facebook pagina. Volg de volgende stappen om Facebook Messenger aan te zetten.

 • Klik op Instellingen vanuit je Facebook pagina (rechts boven in de balk)
 • Ga naar Algemeen
 • Ga naar Chatberichten en klik op Bewerken
 • Vink het vakje het volgende vakje aan: “Mensen toestaan privé berichten naar mijn pagina te sturen door de knop Chatbericht weer te geven”.
 • Klik op Wijzigingen opslaan

Facebook Messenger

Welkomstbericht en automatische reactie

Er wordt een automatische reactie verstuurd wanneer klanten een nieuw bericht naar je pagina sturen. Je kan deze berichten gebruiken om bijvoorbeeld een tijdsindicatie te geven over hoe lang het kan duren voordat je antwoord. Of stuur klanten naar een FAQ pagina.

Hoe je welkomstbericht en automatische reacties aanzet in Messenger

 • Klik op Instellingen vanuit je Facebook pagina (rechts boven in de balk)
 • Ga naar Berichten in de linker balk
 • Scroll naar beneden tot Reactieassistent
 • Vink “Expresreacties sturen naar iedereen die een bericht stuurt naar je pagina” aan
 • Daarna vink ook de volgende aan: “Messenger-begroeting weergeven”
 • Wijzig de begroeting in een die bij je bedrijf past

Facebook Messenger Links

Aan de hand van Messenger Links kunnen bedrijven nog sneller een gesprek starten via Facebook Messenger. Een Messenger Link is een korte URL die gebruikt maakt van de gebruikersnaam van een bedrijfspagina om direct een chatgesprek te starten (m.me/gebruikersnaam). Bijvoorbeeld zijn wij zo te bereiken m.me/extendure. Omdat de URL zo simpel en kort is, is het erg makkelijk te onthouden. Je kan deze Facebook Link inzetten op social media, in je e-mails en op je website voor makkelijk klantencontact.

Customer support

Soms plaatsen klanten berichten op je Facebook bedrijfspagina met klachten over bepaalde orders. Zonder dat ze direct contact met je hebben opgenomen plaatsen ze een negatief bericht. Op je bedrijfspagina reageren is niet altijd de slimste optie voor klanten vooral als het gaat om privacy gevoelige informatie zoals persoonlijke informatie of een ordernummer. In de plaats van je klant vragen om jou een berichtje te sturen kan je nu direct reageren op een openbare Facebook post in Messenger. Alles dat je klant hoeft te doen is reageren in Messenger. Bij het openbare bericht komt dan te staan dat je de klant een privé bericht hebt gestuurd, zodat het niet lijkt alsof je een klant hebt genegeerd.

Customer Support Messenger

Chatbots voor Messenger

Een van de meeste interessante mogelijkheden van Messenger zijn chatbots. Steeds meer bedrijven gebruiken dit om hun customer support te(deels) automatiseren. Op het moment zijn er ongeveer 30.000 chatbots actief op Messenger die bedrijven ondersteunen. Bekijk het voorbeeld van KLM hoe zij chatbots inzetten om hun customer support te automatiseren. Je kan bijvoorbeeld je stoel veranderen in de app als je liever langs het raam of juist aan het gangpad zit. Vraag het aan de bot en het wordt aangepast!

Heeft u na het lezen van dit blog nog vragen over Facebook Messenger of kunnen wij u hier in ondersteunen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.