Facebook Messenger

Facebook Messenger voor bedrijven

Een kanaal negeren met meer dan 1 miljard gebruikers? Dat kan natuurlijk niet. Als je geen Facebook Messenger gebruikt voor je bedrijf dan mis je een grote kans. Vaak denken bedrijven dat Facebook Messenger alleen is voor persoonlijke communicatie, maar deze tool wordt steeds vaker zakelijk gebruikt. Ondertussen is het uitstekend voor o.a. klantcontact. Uit een studie van Nielsen blijkt dat 53% van de klanten, sneller iets bij bedrijven kopen waar ze direct een bericht naar kunnen sturen en daar vervolgens een snelle reactie op krijgen.

Hoe zet je Facebook Messenger aan voor je Facebook account van je bedrijf

Het is erg makkelijk om Messenger te activeren voor je Facebook pagina. Volg de volgende stappen om Facebook Messenger aan te zetten.

 • Klik op Instellingen vanuit je Facebook pagina (rechts boven in de balk)
 • Ga naar Algemeen
 • Ga naar Chatberichten en klik op Bewerken
 • Vink het vakje het volgende vakje aan: “Mensen toestaan privé berichten naar mijn pagina te sturen door de knop Chatbericht weer te geven”.
 • Klik op Wijzigingen opslaan

Facebook Messenger

Welkomstbericht en automatische reactie

Er wordt een automatische reactie verstuurd wanneer klanten een nieuw bericht naar je pagina sturen. Je kan deze berichten gebruiken om bijvoorbeeld een tijdsindicatie te geven over hoe lang het kan duren voordat je antwoord. Of stuur klanten naar een FAQ pagina.

Hoe je welkomstbericht en automatische reacties aanzet in Messenger

 • Klik op Instellingen vanuit je Facebook pagina (rechts boven in de balk)
 • Ga naar Berichten in de linker balk
 • Scroll naar beneden tot Reactieassistent
 • Vink “Expresreacties sturen naar iedereen die een bericht stuurt naar je pagina” aan
 • Daarna vink ook de volgende aan: “Messenger-begroeting weergeven”
 • Wijzig de begroeting in een die bij je bedrijf past

Facebook Messenger Links

Aan de hand van Messenger Links kunnen bedrijven nog sneller een gesprek starten via Facebook Messenger. Een Messenger Link is een korte URL die gebruikt maakt van de gebruikersnaam van een bedrijfspagina om direct een chatgesprek te starten (m.me/gebruikersnaam). Bijvoorbeeld zijn wij zo te bereiken m.me/extendure. Omdat de URL zo simpel en kort is, is het erg makkelijk te onthouden. Je kan deze Facebook Link inzetten op social media, in je e-mails en op je website voor makkelijk klantencontact.

Customer support

Soms plaatsen klanten berichten op je Facebook bedrijfspagina met klachten over bepaalde orders. Zonder dat ze direct contact met je hebben opgenomen plaatsen ze een negatief bericht. Op je bedrijfspagina reageren is niet altijd de slimste optie voor klanten vooral als het gaat om privacy gevoelige informatie zoals persoonlijke informatie of een ordernummer. In de plaats van je klant vragen om jou een berichtje te sturen kan je nu direct reageren op een openbare Facebook post in Messenger. Alles dat je klant hoeft te doen is reageren in Messenger. Bij het openbare bericht komt dan te staan dat je de klant een privé bericht hebt gestuurd, zodat het niet lijkt alsof je een klant hebt genegeerd.

Customer Support Messenger

Chatbots voor Messenger

Een van de meeste interessante mogelijkheden van Messenger zijn chatbots. Steeds meer bedrijven gebruiken dit om hun customer support te(deels) automatiseren. Op het moment zijn er ongeveer 30.000 chatbots actief op Messenger die bedrijven ondersteunen. Bekijk het voorbeeld van KLM hoe zij chatbots inzetten om hun customer support te automatiseren. Je kan bijvoorbeeld je stoel veranderen in de app als je liever langs het raam of juist aan het gangpad zit. Vraag het aan de bot en het wordt aangepast!

Heeft u na het lezen van dit blog nog vragen over Facebook Messenger of kunnen wij u hier in ondersteunen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Search console

Wat is Search Console?

Ben jij startend met online marketing en je helemaal aan het verdiepen in de wereld van zoekmachineoptimalisatie? Dan is dit artikel iets voor jou. In dit blog gaan we dieper in op de tool die inzicht geeft in hoe Google je website crawlt en indexeert. Vroeger heette de tool ‘’ Webmaster tools ‘’, maar omdat steeds meer marketeers en hobbyisten er mee gingen werken werd de naam veranderd in ‘’ Search Console ‘’.  Vandaag de dag wordt de tool dus niet alleen door IT’ers en beheerders gebruikt maar door een veel groter publiek.

Waarom Search Console gebruiken?

Natuurlijk staat het succes van je website in contrast met het aantal bezoekers. En dit realiseer je vanzelfsprekend door goede zoekresultaten. Er zijn online genoeg tools te vinden om bepaalde onderdelen van je site te testen en Search Console (SC) geeft je inzicht in hoe zoekmachines jouw site lezen en wat je hier aan kunt verbeteren. Het is een gratis tool die je eigenlijk verplicht dient te gebruiken wanneer je online succes wilt boeken.

Hoe werkt het?

Voordat je aan de slag kunt gaan met SC dien je wel je website te koppelen. De manier die door Google wordt aanbevolen is via een trackingcode in het <head> gedeelte van je pagina. Zie afbeelding:

Search console koppelen

Echter zijn er ook nog andere manier om website aan SC te verbinden:

earch console koppelen methoden

Tip: verifieer je pagina met www. en zonder www.

Welke informatie haal je uit SC?

Search Console bestaat uit verschillende onderdelen en die elk ook weer zijn onderverdeeld in subcategorieën. Deze onderdelen zijn:

 • Zoekopmaak
 • Zoekverkeer
 • Google-index
 • Crawlen

Zoals de titels al verraden kun je per kopje bepaalde feiten bekijken/aanpassen. We nemen de belangrijkste onderdelen met je door:

Zoekopmaak:

Om de inhoud van een pagina te bepalen heeft Google hulp nodig van deze gestructureerde gegevens zodat het kan bepalen welke informatie er in rich snippets te zien is. Een voorbeeld hier van is het toevoegen van de beoordeling aan het zoekresultaat.

rich snippets

Via ‘’ gegevens markeren ‘’ kun je ook zelf snel handmatig rich snippets toevoegen aan je zoekresultaat zoals reviews, adres of telefoonnummer.

Met ‘’ HTML verbeteringen ‘’ krijg je overzichtelijk te zien welke aanpassen qua meta omschrijving en paginatitel worden geadviseerd om de gebruikerservaring te versterken.

HTML verbeteringen

Dit zijn quick wins voor je online zichtbaarheid en het voorkomen van duplicate content dat een slechte invloed heeft op je ranking.

De koppeling met mobiele zoekresultaten zie je in het onderdeel ‘’ Accelerated Mobile Pages ‘’. Accelerated mobile pages worden mobiel sneller geladen en zijn onmisbaar.

Zoekverkeer:

Meer informatie over je bezoekers is te lezen in het onderdeel ‘’ zoekverkeer ‘’. Via het uitgebreide ‘’ zoekanalyse ‘’ krijg je inzichtelijk hoe en wat je bezoekers naar je website heeft geleid. Zie welke zoekwoorden mensen gebruikt hebben of via welk apparaat ze naar je pagina zijn gekomen. Door middel van filters haal je hier heel zeer nuttige informatie uit. Een zeer belangrijk onderdeel om je zichtbaarheid te checken en SEO kansen te ontdekken.

zoekanalyse

Je linkprofiel wordt weergeven bij ‘’ Links naar uw site ‘’. Bekijk van welke site de mensen links naar jouw pagina heeft. Via ‘’ Interne links ‘’ zie je welke pagina’s de meeste interne links hebben en waar deze vandaan komen. Ook hier haal je interessante feiten uit.

Heb jij een internationale website? Met ‘’ internationale targeting ‘’ zie je in welke landen je pagina actief is en welke land tags hier aan zijn gekoppeld om de pagina weer te geven met de juiste taal en geografische gegevens.

‘’ Mobiele bruikbaarheid ‘’ laat je zien of je pagina eventuele mobiele fouten heeft en wat deze fouten betekenen.

Kortom, om meer te leren over je bezoekers is het onderdeel zoekverkeer erg interessant.

Google Index

In dit hoofdstuk is af te lezen hoeveel pagina’s Google geïndexeerd heeft en welke pagina’s bewust niet geïndexeerd worden. Onder ‘’ indexeringsstatus ‘’ is het totale aantal URL’s dat op je site staat en is toegevoegd aan de index. De ‘’ geblokkeerde bronnen ‘’ geven aan welke pagina’s er dus niet worden weergegeven in Google.

Crawlen

Voordat een pagina geïndexeerd worden dient deze door Google gecrawled te worden. Dit betekent dat er een van de spiders je pagina kan bereiken en er vervolgens waarde aan kan geven.

In ‘’ crawlfouten ‘’ is dus te zien tegen welke fouten de spider loopt bij het crawlen van je site. Met de ‘’ crawlstatistieken ‘’ zie je de activiteiten van de spider van de afgelopen 90 dagen. Hoeveel pagina’s zijn er dagelijks gecrawled, hoeveel kilobytes zijn er dagelijks gedownload en hoe lang duurt dit. Hoe sneller je website laadt, hoe beter dit is voor de bezoeker. Dus houdt dit overzicht regelmatig in de gaten.

‘’ Fetchen als Google ‘’ geeft aan hoe Google je website ziet en kun je een nieuwe indexering aanvragen. Handig wanneer je een belangrijke aanpassing gedaan hebt aan de een pagina. Hier zijn wel maandelijkse limieten aan gekoppeld/

De ‘’ robots.txt tester ‘’ geeft je de mogelijkheid om het robots.txt bestand aan te passen. Dit zijn de pagina’s die je niet wilt laten indexeren zoals de inlogpagina’s of zoekopdrachten via de zoekbalk. Ook kun je testen of bepaalde pagina’s geblokkeerd zijn.

‘’ Sitemaps ‘’ kan vergeleken worden met de inhoudsopgave van een boek. In de sitemap staan alle pagina’s waar je website uit bestaat. Deze kan hier toegevoegd worden.

Search Console is een zeer waardevolle tool voor zoekmachineoptimalisatie. Ga hier als beginnend SEO specialist eens rustig voor zitten om je volledig te verdiepen in de mogelijkheden. Na dit uitgebreide artikel heb je wellicht nog een aantal vragen of Search Console of het gebruik er van. Neem contact met ons op voor advies over Search Console.

Black Friday & Cyber Monday

6 tips voor Black Friday & Cyber Monday!

Black Friday & Cyber Monday

Black Friday is al jaren een begrip in Amerika en nu is daar ook nog Cyber Monday bij gekomen. Voor ondernemers met een webshop is dit een uitgelezen kans om een piek in de omzetcijfers te behalen. Ondertussen is Black Friday al bij twee derde van de Nederlanders bekend. Maar wat is Black Friday eigenlijk? Het is dus afkomstig uit Amerika en het is een dag na Thanksgiving, het Amerikaanse feest dat draait om familie, bezinning en rust. Tijdens Black Friday slaan consumenten elkaar bijna de kop in om als eerste winkels te betreden om de koopjes als eerste te bemachtigen. Cyber Monday is simpelweg  de digitale variant van Black Friday. Webshops geven flinke kortingen op hun producten waardoor hun shops een grote omzet draaien.

11 november was het nog Singles Day, een feestdag overgewaaid uit China. Bol.com profiteerde hier aanzienlijk van, ze hadden echter de drukstbezochte zaterdag van het jaar. Na verwachting zal Black Friday de drukstbezochte vrijdag zijn bij Bol.com. Door Singles Day, Black Friday, Cyber Monday, Kerst en Sinterklaas zijn de maanden november en december erg belangrijk voor webshop eigenaren. Maar hoe maak je Black Friday en Cyber Monday tot een succes? Wij geven je 6 tips!

#1 Geef koring op overtollige voorraad

Het kalenderjaar is bijna voorbij, maar heb je nog veel producten liggen waar je niet vanaf komt? Nu  is een goed moment om deze met een mooie korting te verkopen. Producten in een magazijn laten liggen is duur en zonde, dus doe het voor een leuk prijsje weg!

#2 Product pakketen

Voeg een  aantal producten samen in een pakket en promoot het als een leuk kerst of Sinterklaas cadeau. Biedt het pakket eventueel aan met  een interessante korting. Het is slim om in dit pakket producten te combineren die je al geruime tijd op voorraad hebt in combinatie met veel verkochte items.

#3 Inpak service

Uit onderzoek van Lightspeed blijkt dat consumenten al vanaf 9 november beginnen in te kopen voor de feestdagen. Dus veel bezoekers zijn al op jacht voor leuke kerst en Sinterklaas cadeaus. Bied ze daarom een inpak service aan zodat ze dit niet zelf hoeven te doen. Veel consumenten hebben geen zin om hun eigen cadeautjes in te pakken en betalen graag een paar euro extra voor deze service.

Black Friday

#4 Verhoog je Adwords budget

Door de verwachte drukte is het verstandig je Adwords budget wat op te schroeven. Dit is erg belangrijk zodat je geen kliks/potentiële klanten mist! Zorg dat je search, display en shopping advertenties klaar staan voor Black Friday en Cyber Monday.

#5 Gebruik alle kanalen

Zorg dat alle kanalen op elkaar in spelen en dat ze dezelfde boodschap uitdragen. Consistentie is hierin het toverwoord. Van je e-mails, je social media tot je website, zet al jouw kanalen in om Black Friday en Cyber Monday een succes te maken voor jouw business.

#6 De populairste producten tijdens Black Friday en Cyber Monday

Uit onderzoek van Motivaction blijkt dat onder Nederlanders de volgende producten het populairst zijn: Bovenkleding (41 procent), schoenen (36), parfum (28), beautyproducten (21), computers/laptops (20) en speelgoed (20).

Al deze producten doen het erg goed bij Black Friday en Cyber Monday consumenten. Houd dit in het achterhoofd als je een strategie gaat bepalen voor Black Friday en Cyber Monday. Heel veel succes met deze interessante dag.

graffiek black friday

Vragen over Black Friday of Cyber Monday? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag met sales en online marketing strategieën.

Lokale-SEO

Lokale SEO: voor de slijterij om de hoek

De term SEO is bij een aanzienlijk deel van de beroepsbevolking bekend. SEO, dat staat voor Search Engine Optimization, is een combinatie van factoren waarmee je een bepaalde positie in de zoekmachine bewerkstelligd. Een positie die steeds fluctueert waar je deels wel en deels geen invloed op hebt. Je eigen website kun je natuurlijk helemaal updaten volgens SEO technieken maar dan heb je altijd nog met concurrentie te maken. In dit blog gaan we dieper inspelen op lokale SEO. Hoe kan de slijterij om de hoek SEO technieken efficiënt inzetten om mensen in de buurt te triggeren naar de winkel te komen?

Allereerst een korte inleiding waarom deze slijterij juist lokaal zichtbaar wil, en misschien wel moet, zijn. Vandaag de dag is de invloed van mobiel steeds groter geworden dan bijvoorbeeld in 2010. Waar het aantal internetters via smartphone toen op 27% lag is dat aantal nu aanzienlijk gestegen naar ruim 75% (bron: Marketingfacts). Maar waarom is mobiel dan een belangrijke factor voor lokale SEO? Lokale SEO speelt erg in op de locatie van de gebruiker. Dankzij updates in het zoekalgoritme wordt je locatie steeds nauwkeurig gedefinieerd. Dus wanneer mensen een mobiele zoekopdracht uitvoeren als ‘’ Rode wijn kopen ‘’ wanneer ze in de buurt zijn dan wil jij met je slijterij lokaal zichtbaar zijn en bovenaan ranken. Maar hoe doen we dit?

Stap 1: Google My Business

Meld je als bedrijf aan bij Google My Business. Dit is een soort online telefoonboek waar je natuurlijk zichtbaar wilt zijn. Maar welke informatie kun je hier allemaal toevoegen?

 1. Adresgegevens
 2. Contactgegevens
 3. Openingstijden
 4. Reviews
 5. Foto’s
 6. Links naar je pagina

Lokale-Seo-1

Stap 2: Voeg je NAW gegevens toe in je broncode

De zoekmachine leest alle woorden en nummers op een webpagina maar leest het niet zoals een mens dat doet. Het begrijpt de combinatie wel maar de betekenis niet. Dus wij weten dat 06 – 12345678 een mobiel nummer is maar voor de zoekmachine is het een reeks getallen. Door aan de zoekmachine aan te geven wat je NAW gegevens betekenen scoor je beter lokaal. Op Schema.org vind je codes waarmee je dit realiseert. Je vindt hier codes voor bijvoorbeeld het adres, telefoonnummers, stad, postcode en bedrijfsnaam. Wanneer een potentiele klant in de buurt is en hij zoekt naar slijterij Eindhoven dan wordt je middels deze codes lokaal zichtbaar. Een voorbeeld van een code is:

<div itemscope itemtype=”http://schema.org/LocalBusiness”>
<p itemprop=”name”>Bedrijfsnaam</p>
<p itemprop=”address” itemscope itemtype=”http://schema.org/PostalAddress”>
<p itemprop=”streetAddress”>Adres</p>
<p itemprop=”addressLocality”>Stad</p>,
<p itemprop=”addressRegion”>Provincie</p>
<p itemprop=”postalCode”>Postcode</p.
<p itemprop=”telephone”>Telefoonnummer</p>
</div>

(bron: Searchengineland)

Stap 3: Lokale SEO tips voor je content 

Content is een belangrijk onderdeel van SEO. Het is één van de pijlers waar je website op wordt beoordeeld. Wil je dus echt lokaal zichtbaar zijn, speel hier dan middels bepaalde content factoren slim op in. Maar welke aspecten kun je zelf dan realiseren?

 1. Stadsnaam toevoegen i.c.m. relevant zoekwoord op een paginatitel (Slijterij Eindhoven)
 2. Stadsnaam toevoegen i.c.m. relevant zoekwoord op de H1 van deze pagina (De beste slijterij van Eindhoven)
 3. Stadsnaam toevoegen i.c.m. relevant zoekwoord in de URL (voorbeeld.nl/slijterij-eindhoven)
 4. Stadsnaam toevoegen i.c.m. relevant zoekwoord in de content van de pagina
 5. Stadsnaam toevoegen i.c.m. relevant zoekwoord aan de alt tag van de afbeeldingen
 6. Een Google maps afbeeldingen toevoegen op de pagina

lokale-seo

 

Stap 4: Linkbuilding

Externe links van lokale relevante pagina’s geven je lokale zichtbaarheid ook een boost. Denk hierbij aan online telefoonboeken of bedrijfsgidsen (lokale bedrijven, gemeente, lokale verenigingen). Met tools als Majestic of Ahrefs kun je ook bekijken welke links je concurrenten gebruiken. Ook daar liggen zeker kansen. Zij ranken immers niet zomaar zo hoog…

Maar het is natuurlijk ook een mogelijkheid om een gastblog te schrijven op een relevante pagina om je ranking te stimuleren. Linkbuilding stimuleert de reputatie van je website.

Conclusie

Wanneer je deze stappen hebt uitgevoerd zul je merken dat je lokaal steeds beter zichtbaar wordt. Maar heb geduld. SEO is een long term strategy dus verwacht niet dat je morgen al meteen de hoogste plek hebt veroverd. Met het uitvoeren van de bovenstaande tips zul je ongetwijfeld stappen gaan maken in je lokale zichtbaarheid. Heel veel succes met lokale SEO. Mocht je hulp nodig hebben met uitvoeren van de stappen, neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

magento2-demo

De Extendure Magento 2 Demo

In 2015 heeft Magento een versie 2 uitgebracht maar toch draaien er nog veel webshops op Magento 1. Dit komt vooral uit gewenning denken wij. Wat een boer niet kent, dat eet hij niet. Dus waarom zou je dan overstappen naar Magento 2? Veel voorkomende argumenten daarvoor zijn:

 1. Gebruikers zijn tevreden over de huidige werking van Magento 1
 2. Gebruikers willen  kosten en tijd die gemoeid gaan met een overzet besparen
 3. Gebruikers denken dat er niet voldoende Magento 2 extensies zijn

Wij denken dat een overstap naar Magento 2 een slimme investering is waar je in de toekomst profijt van zult hebben. De voordelen van Magento 2 leggen we graag aan je uit in de volgende alinea:

extendure magento 2 demo

Het nieuwe dashboard van Magento 2, klik om de afbeelding te vergroten

De voordelen van Magento 2

Maar wat zijn deze voordelen van Magento 2 dan? Het design is mobile first ingericht. Dat wil zeggen dat websites op mobiel goed functioneren en responsive zijn. De websites zien er niet alleen goed uit, ze zijn ook nog eens 25% sneller! Dat is erg belangrijk voor het verkrijgen van meer conversies, maar ook voor SEO. Sites die sneller laden hebben een hogere gebruikerservaring, wat vanzelfsprekend zorgt voor een betere ranking in zoekmachines. 27% van de bezoekers die een website bekijken via mobiele apparaten verlaten de website wanneer de site niet binnen 3 seconden is geladen. Genoeg redenen dus om ervoor te zorgen dat jouw website snel is en snel blijft.

Naast een hogere snelheid zijn er nog een aantal andere significante voordelen van Magento 2:

 1. Het toevoegen van producten aan je winkelmandje en afrekenen gaat 66% sneller. Dit verhoogt de conversieratio
 2. De back-end admin interface is nu een stuk gebruikersvriendelijker. Het is makkelijker om er door heen te navigeren, de menu’s zijn goed georganiseerd
 3. Je kunt eenvoudig de looks van je website aanpassen en deze functioneel maken in minder tijd in vergelijking tot Magento 1
 4. Meerdere admins kunnen nu tegelijkertijd inloggen, producten aanmaken en aanpassingen doen
 5. Magento 2 reageert vele malen gemakkelijker op updates vergeleken met de Magento 1 versie
 6. Catalogus pagina’s laden tot 2x sneller

magento-2-handleiding

Magento 2 handleiding

Voor de gebruikers die Magento 2 graag zelf eens willen ervaren zonder er direct voor te betalen hebben we een oplossing: de Extendure Magento 2 Demo. In deze demo kun je Magento 2 gebruiken in een testomgeving. Binnen deze omgeving kan alles worden aangepast. Zo kun je de gehele omgeving zelf uitproberen en de gemakken van Magento 2 zelf ervaren. Laat je verrassen door de vele voordelen! In de handleiding leggen daarnaast precies uit hoe de verschillende onderdelen in Magento 2 werken. Houdt deze bij de hand zodat je gemakkelijker met Magento 2 leert werken. Daarnaast vindt je bovenaan in de handleiding inloggegevens waarmee je toegang krijgt tot de back-end van de testomgeving.

Het nieuwe backend systeem is overzichtelijker dan haar voorganger. Dit zorgt voor een prettige gebruikerservaring. Heb je vragen over de Magento 2 demo of over de installatie van Magento 2? Neem contact op met ons, we helpen je graag! Bekijk ook onze e-Commerce pagina voor meer informatie over Magento.

 

8 tips om met e-mailmarketing meer conversies te winnen

Nieuwsbrieven zijn een effectief marketinginstrument, je kunt er namelijk veel eenvoudiger dan andere marketingkanalen een hogere ROI en betere conversiemogelijkheden mee realiseren. Dit komt vooral doordat je boodschap direct in de persoonlijke mailbox van de contactpersoon terecht komt en je zo de volledige aandacht van de ontvanger hebt. Vandaag geeft e-mailmarketingexpert Megan van Newsletter2Go je acht tips om snel meer conversies te realiseren.

1. Nieuwe klanten met nieuwsbrieven aantrekken

Een nieuwsbrief kan een goede prikkel zijn om websites te laten converteren. Deze procedure is vaak te zien in online shops waar in ruil voor de nieuwsbrief aanmelding een voucher cadeau wordt gedaan. De voucher kan dan direct voor de eerste bestelling gebruikt worden.

Deze vorm van incentive werkt niet alleen met kortingsbonnen, maar ook met exclusieve voordelen voor nieuwsbriefabonnees. Dit kan bijvoorbeeld een e-book zijn waarin je je expertise deelt of het aanbieden van speciale artikelen uitsluitend voor nieuwsbrief lezers.

2. Bestaande klanten door e-mails binden

Wanneer je de e-mailadressen van de klanten al hebt kun je ze permanent met mailings activeren. Hiervoor zijn twee componenten nodig, namelijk nieuwsbrief- en automatiseringsmailings.

E-mailautomatisering is bijzonder waardevol voor het verhogen van de conversiesnelheid. Automatische mailings bestrijken de volledige levenscyclus van de klant. Het werkt het beste als je de conversie-elementen op een zinvolle manier in de contactrubrieken integreert, bijvoorbeeld in de vorm van een welkomstsectie met tips en productaanbevelingen.

De nieuwsbrieven kunnen wekelijks of maandelijks verstuurt worden. Voor ieder bedrijf is de verzendfrequentie anders, test eenvoudigweg wat voor jouw publiek het best functioneert.

3. De conversietunnel analyseren

Zelfs als je de conversietunnel op je website al in detail hebt geanalyseerd zijn nieuwsbrieven een handig extra kanaal. Het belangrijkst is om mogelijke bounceredenen te identificeren, aangezien het uiteindelijke doel is om bounces te voorkomen. Als de openratio nieuwsbrief laag is, moet je eventueel de onderwerpregel en afzendernaam optimaliseren. Wanneer de click-through-rate te laag is, moet je werken aan het ontwerp, de inhoud en de CTA.

Email-marketing-analyseren

4. Een goede conversiedoelstelling instellen

Wanneer je te veel keuzes hebt raak je verwend door alle keuzes. Het verminderen van de opties kan de conversies zeer effectief verhogen. Het type conversie dat centraal staat hangt af van het doel van de mailing. Als de nieuwsbrief bijvoorbeeld gebruikt wordt voor webshop aankopen, dien je een selectie van relevante producten te tonen. De juiste keuze en opbouw  spelen hierbij een belangrijke rol. Een gestructureerd en helder e-mail nieuwsbrief template zorgt ervoor dat lezers sneller hun weg vinden naar de juiste bestemming.

5. De juiste call-to-action vinden

Of jouw nieuwsbrief succesvol zal converteren hangt af van de call to action. Deze moet zo kort en duidelijk mogelijk zijn. Een goede CTA voldoet aan de volgende drie criteria: de CTA  is opvallend (bv. door kleur en vorm), persoonlijk en specifiek. Dit betekent dat het een concrete oproep tot actie bevat (“Nieuwe aanbiedingen weergeven”) in plaats van een algemene zin (“Klik hier”).

Het kan de moeite waard zijn om de oproep tot actie vanuit het perspectief van de lezer te formuleren. Dit helpt om klanten nog directer aan te spreken.

6. Tijdslimiet voor aanbiedingen

De conversiemogelijkheden kunnen worden vergroot door aanbiedingen slechts voor een beperkte tijd in te stellen. Niemand wil immers een goed aanbod missen omdat het te laat is.

E-mails kunnen hiervoor worden gebruikt door een herinneringsmailing kort voor het verstrijken van het aanbod te sturen. Dit leidt tot uitzonderlijke openratios, vooral bij contacten die de oorspronkelijke nieuwsbrief hebben geopend.

Email-Marketing-tijdslimiet

7. Persoonlijke kortingen en vouchers

Veel kortingscodes zijn tegenwoordig ook online op voucher portals te vinden en dus niets bijzonders. Wie algemene codes verstuurt, loopt het risico dat contacten het aanbod nauwelijks opmerken.

Een gepersonaliseerde, individuele code die slechts één keer kan worden gebruikt en alleen in de nieuwsbrief is opgenomen, straalt veel meer exclusiviteit uit. Gebruikers hebben de neiging om beter te converteren wanneer ze een niet alledaags voordeel ontvangen.

8. Social proof gebruiken

Vrijwel niemand koopt tegenwoordig meer een product waar nog geen andere kopers een beoordeling over hebben gegeven. Recencies worden dagelijks gecheckt en vergroten het vertrouwen in de aankoop. Gebruik positieve recensies om de kans op conversies te verhogen. Binnen de e-mail is er uiteraard weinig ruimte voor uitgebreide reviews, maar sterren en iconen kunnen prima gebruikt worden om een rating aan te geven.

wat is influencer marketing

De waarde van influencer marketing

Een veelvoorkomende marketingdoelstelling van bedrijven is: ‘’ het aantal volgers vergroten met … % of de naamsbekendheid vergroten met … % ‘’. Opzich niets mis mee alleen is altijd de hamvraag: welke strategie gaan we hiervoor inzetten? Een effectieve manier om de bovenstaande doelstelling te halen is influencer marketing. Maar wat is dat precies?

Wat is influencer marketing?

Influencer marketing is een manier om via invloedrijke mensen ( influencers ) in een bepaalde branche, jouw product, dienst of merk onder de aandacht te brengen bij de doelgroep en vervolgens een bepaalde waarde creëren hiervoor. Het speelt dus ( onbewust ) in op het gedrag van de doelgroep. Dit gebeurt voornamelijk via cross media ( verschillende media kanalen ). Deze influencers zijn bekend bij de doelgroep en vertegenwoordigen een hoge waarde in de branche. Zo zal een blog van financieel journalist Ronald Koopman over de stijging van de goudprijs door meer potentiele lezers als interessant beschouwd worden dan wanneer bijvoorbeeld cabaretier Bert Visscher het zou schrijven.

influencer marketing

Er zijn natuurlijk ook veel commercials met bekende personen erin maar zij zijn niet altijd bekend met de branche. Dit principe heet ‘’ celebrity endorsement ‘’ en wordt ook veel toegepast. Maar de influencers weten daadwerkelijk veel van het onderwerp dat ze promoten en zijn zo ook vaak bekend geworden. Deze strategie is zeer geschikt voor bepaalde branches zoals kleding, mode, beauty, wonen, eten & drinken, gadgets, sport en lifestyle.

Wat doet een influencer?

Een influencer wordt door het merk benaderd voor bijvoorbeeld het schrijven van een artikel of blog , het maken van een foto op Instagram video op YouTube ( vlog ). Deze wordt dan op de website van het merk geplaatst en via de sociale kanalen gedeeld of via de kanalen van de influencers zelf. En wanneer de post geplaatst is doet de olievlek genaamd social media de rest. Een absolute win-win situatie aangezien je doelgroep al bekend is met deze influencer en hij/zij daarom als betrouwbaar over komt. Cristiano Ronaldo is bijvoorbeeld een perfect voorbeeld. Hij heeft miljoenen volgers en wanneer Nike een nieuw model voetbalschoen op de markt brengt dan post hij er een bericht over op zijn Facebook of Instragram. Voornamelijk de jongere voetballers voelen zich erg aangetrokken door deze influencer want ze willen net zo goed worden met die schoenen. De verkoopcijfers van Nike zullen er vervolgens niet om liegen…

influencer ronaldo

 

Ontdek de waarde zelf!

Zoals eerder vermeld kan een influencer dus een behoorlijke invloed hebben op je business. Dit kan zijn door het vergroten van je doelgroep/volgers of soms nog beter, het zorgt voor meer verkopen. Er zijn zelfs bureaus waar je influencers kunt inhuren voor je business mocht niet de mogelijkheden hebben om ze te benaderen. Deze bureaus kijken wel streng naar een merk voordat ze besluiten het te laten aanprijzen. Dit wordt daarom ook uitvoerig met de klant en het bureau besproken. Maar voor nu gaan we er vanuit dat jij zelf bekend bent met influencers in jouw branche waardoor je geen duur bureau hoeft in te schakelen. We zijn benieuwd wie in jouw branche een influencer en of je hem/haar in gaat zetten om je doelstellingen te realiseren.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over influencer marketing? Wij beantwoorden ze graag.

google posts uitleg

Snelcursus: Hoe maak ik Google Posts?

Wat zijn Google Posts?

Google Posts, wat zijn dat? Allereerst een korte uitleg. Een nieuwe dienst van Google is de implementatie van Google Posts. Zoals de naam al doet vermoeden kun je iets posten. Maar wat? Deze functie is speciaal voor organisaties/bedrijven/instellingen met een ‘’ Google My Business Account ‘’. Het geeft je de mogelijkheid om content toe te voegen aan je zichtbare bedrijfsprofiel. Denk hierbij aan tijdelijke acties, inschrijven voor de nieuwsbrief of promoten van specifieke pagina’s door middel van een afbeelding of tekst.

De voordelen van Google Posts

Een groot voordeel van Google Posts is dat je je bezoeker direct naar een specifieke pagina/actie stuurt. Dat scheelt weer een extra klik. Wanneer iemand een zoekopdracht in Google doet, en jouw bedrijfsprofiel wordt aan de rechterkant weergegeven, dan wordt hij, door op de Google Post te klikken, direct naar de pagina doorverbonden. Een ander voordeel is dat de content van Google Posts makkelijk is aan te passen. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld met dagaanbiedingen werkt.

Google Posts geeft bedrijven de mogelijkheid om bijvoorbeeld:

 • Dagaanbiedingen te tonen
 • Nieuwe artikelen te promoten
 • Meest verkochte artikelen laten zien
 • Klanten direct doorverbinden naar een reserveringen of inschrijving

Hoe stel ik Google Posts in?

Zoals eerder vermeldt is Google Posts alleen beschikbaar voor bedrijven met een zakelijke Google Account. Dit is trouwens een gratis component van Google waar je info over jouw bedrijf kunt plaatsen zoals adres, openingstijden, telefoonnummer, website en je aanbod. Nu is daar dus de optie Google Posts bijgekomen. Hoe stel je dit in?

Stap 1 : Log in bij Google My Bussiness Account

Stap 2 : Ga naar ‘’ Locatie Beheren ‘’

Stap 3 : Klik op ‘’ Berichten ‘’ in het linker menu

Google posts stap 1

Stap 4 : Stel het gewenste bericht samen. Dit kan bijvoorbeeld een foto, tekst of  CTA button zijn.

Google posts stap 2

Stap 5 : Klik op voorbeeld om een voorbeeld te zien. Wanneer je tevreden bent klik je rechts op ‘’ publiceren ‘’

Natuurlijk hebben wij zelf ook een post gemaakt. Wij zijn namelijk erg enthousiast over deze ontwikkeling.

Google post zelf gemaakt

Hopelijk zien we binnenkort ook een post van jouw bedrijf of organisatie voorbij komen. Heeft u hulp nodig met het implementeren van Google Posts. Laat het ons weten en wij helpen graag met het opzetten van gerichte en effectieve posts.

 

nieuwe pand

De verhuizing; uitbereiding van de werkruimte!

Eindelijk is het zover! We gaan verhuizen! Afgelopen maandag hebben we de sleutel gekregen van ons nieuwe pand! Waarom eigenlijk? Extendure groeit, onze fijne klanten groeien en dat betekent natuurlijk ook de vraag naar meer ruimte. Het kantoor waar we nu zitten, is te klein geworden voor ons. De nieuwe locatie geeft ons meer voorzieningen, biedt ruimte voor inspiratie en natuurlijk veel werkplezier! Wij hebben er in elk geval ontzettend veel zin in en zijn al druk bezig met de verhuizing!

Onze nieuwe locatie in Eindhoven

Onze nieuwe locatie is ongeveer 100 meter verder op. We blijven ook gewoon aan de Breitnerstraat zitten! Het is allemaal begonnen toen ze een stukje verderop in de straat begonnen met het bouwen van nieuwe panden. Toen ze eenmaal aan het bouwen waren, begon het bij ons toch wel te kriebelen. Met de groei die we het afgelopen jaar hebben doorgemaakt, gaf dat de doorslag om toch eens een kijkje te gaan nemen in de panden die ze naast ons aan het bouwen waren. Nadat we langs waren geweest, wisten we het zeker! We gaan verhuizen! We moesten nog wel even wachten tot het nieuwe kantoor helemaal klaar was.

Het nieuwe kantoor bestaat uit twee verdiepingen. De boven verdieping heeft een heel mooi hoog plafond en bijna de gehele voorkant van het kantoor bestaat uit grote ramen! Hierdoor is het kantoor lekker licht! We zijn nu druk bezig met het regelen van het nieuwe interieur. Hieronder zie je een soort van tijdlijn van het nieuwe kantoor.

verhuizing extendure

Inrichting

Op dit moment zijn we ontzettend druk met de inrichting van het nieuwe kantoor! Er komt stiekem toch nog best veel bij kijken. We hebben ook al een mooi thema in gedachten maar dat houden we nog eventjes geheim. We zijn nu eerst druk met het regelen van alle basis dingen zoals nieuwe bureau’s, stoelen, de vloer, tafels, apparatuur voor de keuken, lampen en ga maar zo door. Hiervoor gebruiken we woon en stijltips van mylovelyhome.nl. Wel kan ik alvast vertellen dat het interieur een vleugje internationaal wordt!

Pokémon Go Extendure

Meer winkel bezoek? Speel in op de Pokémon Go hype!

De Pokémon Go hype gebruiken om winkel bezoekers te krijgen? Het mag dan geen online marketing zijn, maar marketing is het zeker. Meer winkel bezoekers en gratis exposure, dat is wat je te wachten staat als je goed op de Pokémon go hype inspeelt. Mocht je de afgelopen dagen mensen starend naar hun telefoon voor je winkel hebben zien staan, let dan even op!

Pokémon Go nog niet uit, maar nu al een succes

Pokémon Go is nog niet eens officieel uit en Nederlandse fans zijn al in de ban van het augmented reality spel. Via een omweg is het spel namelijk al wel te downloaden. De kans is dan ook groot dat wanneer je door de stad loopt, een groep mensen bij elkaar ziet staan, starend naar het scherm van hun telefoon omdat er daar een Pokémon verborgen zit.

Pokémon Go als marketing instrument

Misschien ben je ze al tegengekomen, jongeren (maar ook genoeg 25-plussers) die rondom je winkel gaan staan om bepaalde (digitale) voorwerpen uit de Pokéstop tehalen. Of misschien om die ene zeldzame Pokémon te vangen. Op deze manier komen spelers niet alleen nieuwe Pokémons, maar ook andere spelers én locaties tegen. Dat laatste kan erg interessant zijn voor jouw winkel, het aantal bezoekers ervan en natuurlijk de gratis exposure. De onderstaande Tweets geven voorbeelden van winkels die op een slimme manier op de hype inspelen.

Lok Pokémon én bezoekers naar jouw winkel

Heb jij Pokémon Go al gedownload? Nog niet? Doe dat dan snel, want wellicht liggen er kansen voor jouw winkel. Ligt jouw winkel dicht bij een Pokestop, deel dit dan via social media en maak er een leuke actie bij. Creativiteit is hierbij het sleutelwoord. Is het rustig in je winkel, dan kan je gebruik maken van zogenaamde ‘Lure Modules’. Nadat je deze hebt gedownload en hebt ingezet op jouw Pokéstop (lees: winkel) worden Pokémons (en potentiele bezoekers!) voor 30 minuten naar je winkel gelokt!

De hype is groot, maar zal binnenkort alleen maar groter worden, als het spel daadwerkelijk uit is in Nederland. Hiermee heeft Nintendo niet alleen een innoverend spel op de markt gebracht, maar ook een heel nieuw marketing kanaal. Speel er daarom op in als een echte marketeer!

Mochten er nog mensen zijn die een Grimer willen vangen, kom dan eens een kijkje nemen bij Extendure!

Pokemon bij Extendure

Meer tips of een beetje extra hulp?

Dan kun je vrijblijvend contact opnemen. Je weet ons te vinden!