avg-wetgeving

De AVG is ingegaan

We gaan even terug naar 4 mei 2016. Op deze dag is de AVG gepubliceerd in het publicatieblad van de EU. De wetgeving heeft 20 dagen later haar intrede gemaakt, maar is vanaf vandaag officieel van toepassing. Twee jaar lang hebben Europese bedrijven, organisaties, verenigingen, instanties en alle andere partijen die persoonsgegevens verzamelen en gebruiken de tijd gehad zich voor te bereiden op deze nieuwe wetgeving. Dit betekent ook automatisch dat de Wet Bescherming Persoonsgegevens vanaf dit moment komt te vervallen. In een eerder blog hebben we het al uitgebreider gehad over de nieuwe AVG wetgeving.

Europese-unie

 

AVG, dat staat voor Algemene Verordening Gegevensbescherming, brengt een aantal significante veranderingen met zich mee;

 • Organisaties krijgen meer verantwoordelijk om vertrouwelijk met gegevens om te gaan
 • De privacy rechten van de individu worden uitgebreid en tevens versterkt
 • Alle bevoegdheden gelden voor alle Europese privacy toezichthouders

Om je er nogmaals op te attenderen wat er kan gebeuren als je je niet aan AVG houdt; een boete die kan oplopen tot maximaal 20 miljoen euro of 4% van de omzet wereldwijd.

Wat betekent dit voor consumenten?

Als consument heb je dus veel meer controle op je eigen gegevens. Je kunt dus te allen tijde ervoor kiezen dat jouw gegevens niet meer gebruikt mogen door bedrijven enz. Ook ligt de bewijslast in handen van bedrijven en niet bij de consument. Het bedrijf moeten kunnen aantonen dat het juist gehandeld heeft en dat de consument akkoord is gegaan met gebruik van zijn of haar gegevens.

Kortom, de nieuwe wetgeving beschermt de privacygegevens van de consument meer en geeft instanties die werken met persoonlijke data meer verantwoordelijkheden. Hopelijk ben jij als webshopeigenaar ook klaar voor de AVG. Zo niet, neem dan direct contact met ons op.

gegevensbescherming

wat is linkbuilding

Linkbuilding; werken aan je online reputatie

Een term die regelmatig voorbij komt in de online wereld is ‘’ linkbuilden ‘’. Plat vertaald betekent dit het verzamelen van verwijzingen. Wat is linkbuilding precies en waarom kom je deze term vaker tegen? We geven je hier graag antwoord op. Je linkprofiel is je online reputatie/imago. Hoe meer (relevante) verwijzingen je van anderen krijgt, hoe beter dit is voor je reputatie.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is tweeledig. Het is zowel intern als extern. Allereerst kijken we naar de externe linkbuilding. Dit is het verkrijgen van links op andere websites naar jouw eigen domein. Het doel hiervan is om een sterk linkprofiel te genereren en een autoriteit binnen je niche te worden. Linkbuilding is namelijk een SEO rankingfactor die je online zichtbaarheid vergroot. Het genereren van een sterk linkprofiel is niet gemakkelijk en het vergt veel tijd en geduld.

Interne linkbuilding is erop gericht je website zo gebruiksvriendelijk mogelijk in te richten voor de bezoeker. Plaats interne link naar andere pagina’s binnen je website, zodat de bezoeker makkelijk door je website navigeert, en zorg ervoor dat hij/zij niet in een doolhof belandt. De interne linkstructuur is ook een factor die invloed heeft op je organische zichtbaarheid.

Terug naar de externe links. Eerst leggen we je uit waarom linkbuilding een rankingfactor is. De visie van Google is  ‘’ het leveren van relevante zoekresultaten uit alle gegevensbronnen waarbij het gebruiksgemak voor de eindgebruiker centraal staat’’. Het linkprofiel geeft je online reputatie weer. Heb jij relevante content op je website én een sterk linkprofiel, dan moet je, in de ogen van Google, wel een grote speler binnen je markt zijn. Dit heeft een zeer positief effect op je online zichtbaarheid.

sterk linkprofiel

Wat is een sterk linkprofiel?

Het hebben van een sterk linkprofiel is makkelijker gezegd dan gedaan. Een goed linkprofiel is divers. Dit betekent dat je externe links genereert van zakelijke sites (bij voorkeur binnen je branche), websites van partners, social sharings, startpagina’s (Nederland is een van de weinige landen waar startpagina’s nog acceptabel zijn) en blogpagina’s. Zorg er voor dat je niet alleen maar links hebt van één bepaald onderdeel, maar dat je hierin zoveel mogelijk varieert. Als je een pagina naar jouw website laat linken dan is de ankertekst (het klikbare woord dat naar jouw pagina leidt) ook een belangrijk onderdeel. Om dit te visualiseren geven we je een voorbeeld hoe je de ankertekst wel en niet dient te gebruiken.

Do: Bekijk dit artikel als je meer tips wil over hoe je een marketing communicatieplan schrijft.

Don’t: Bekijk dit artikel als je meer tips wil over hoe je een marketing communicatieplan schrijft.

Probeer ook te variëren met je ankerteksten, dus gebruik niet overal dezelfde term. Verwerk meerdere interessante zoektermen in je ankertekst.

Tips voor het genereren van links

Nu je een beeld hebt wat linkbuilding is en wat is een sterk linkprofiel is geven we je graag ook nog een aantal tips hoe je (relevante) links genereert.

 • Start met het delen van je content op je social media kanalen
 • Meld je aan op (relevante) startpagina’s die betrekking hebben op je branche
 • Schrijf een relevant artikel die op je een zakelijke website (binnen je branche) mag plaatsen
 • Meld je aan op online bedrijfsgidsen
 • Reageer op fora binnen je nichemarkt
links genereren

Het is belangrijk dat je zorgvuldig links kiest en niet random links genereert

Daarnaast zijn er nog een aantal praktische zaken die je meer informatie geven over linkbuilding.

Do’s:

 • Link niet alleen naar je homepage maar ook naar andere belangrijke pagina’s
 • Gebruik een afwisselende ankertekst
 • Zorg voor een afwisseling tussen je type links (blogs/startpagina’s/socials)
 • Probeer links van zowel oudere als nieuwe domeinen te genereren

De twee termen die centraal bij linkbuilding staan en blijven zijn; relevantie en natuurlijkheid. Het linkprofiel dient te allen tijde natuurlijk en relevant te zijn, zodat Google je hiervoor kan belonen. Er zijn ook organisaties waar je links kunt kopen. Doe niet NOOIT. Dit is in eerste instantie tegen de richtlijnen van Google en het is eerder nadelig dan voordelig voor je site.

Hopelijk heb je na het lezen van dit blog een goed beeld over linkbuilding. Als je nog vragen hebt of extra informatie wilt, neem vrijblijvend contact met ons op.

cyber criminaliteit

Cybercriminaliteit bestrijden

Heb jij een webshop of ben je van plan een webshop op te zetten? Neem dan in je achterhoofd dat er helaas ook mensen zijn die slechte bedoelingen hebben. Omdat deze mensen erg slim en geraffineerd te werk gaan is het zeer belangrijk om je zaken goed op orde te hebben zodat je deze mensen, genaamd cybercriminelen, buiten de digitale deur houdt. Deze snel groeiende vorm van criminaliteit kan namelijk erge (financiële) gevolgen voor jouw business hebben.

cyber crime

Wat is cybercriminaliteit?

Cybercriminaliteit is een zeer breed begrip. Het gaat bijvoorbeeld over online afpersing, stalking, DoS aanvallen, fraude, phising en het verspreiden van virussen. Een heel technisch verhaal waar helaas veel meldingen van worden gemaakt bij de politie. Allemaal zaken waar je met je webshop niet mee in aanraking wilt komen natuurlijk.

cybercriminaliteit bestrijden

Hoe wapen je jezelf tegen cybercriminaliteit?

Om een veilige online shop te runnen is het belangrijk dat je cybercriminelen op veilige afstand houdt. Door je op de hoogte te stellen van internet criminaliteit willen we samen het aantal misdrijven beperken. Wat een veelvoorkomend probleem bij webshopeigenaren is is dat ze pas reageren als het te laat. Daarom geven wij je belangrijke tips hoe je jouw webshop vooraf beveiligd. Uit cijfers is namelijk gebleken dat één op de drie MKB bedrijven te maken heeft gehad met cybercriminaliteit. Hoe kleiner het bedrijf, hoe makkelijker je bent als doelwit omdat je waarschijnlijk een lager budget hebt om alles te beveiligen. Wat kun je vooraf dus doen om de kans op cyber crime te beperken?

 

 • Beveilig je gegevens en bestanden

Zorg voor een goede beveiliging van je gegevens en bestanden. Maak regelmatig een back-up van je bestanden en plaatst dit op een externe harde schijf of veilige iCloudomgeving.

 

 • Onderhoud je programma’s

Regelmatig worden software, programma’s en browsers voorzien van updates. Het is dan ook aan te raden om deze updates uit te voeren zodat je computer is voorzien van de meest actuele software. Deze software is een upgrade dus meestal ook voorzien van betere beveiliging.

 

 • Omgaan met wachtwoorden

Om in te loggen in systemen wordt altijd gevraagd om een wachtwoord in te typen. Bewaar je wachtwoorden op een veilige plek. Gebruik ook niet voor ieder bestand hetzelfde wachtwoord want dit is het eerste wat cybercriminelen proberen wanneer ze één wachtwoord achterhaald hebben. Een bepaalde diversiteit hierin is dus gewenst.

 

 • E-mails

Krijg je regelmatig e-mails binnen? Klik dan niet zomaar alles aan wat in de e-mail staat. Deze e-mails kunnen voorzien zijn van virussen of andere schadelijke bestanden waar je veel problemen mee kunt krijgen. Er staat bijvoorbeeld een link in dat je iets dient te betalen of een geldbedrag krijgt. Dit is (bijna) altijd onveilig. Kijk daarom allereerst naar het e-mailadres. Verwijder de e-mail meteen als je de afzender niet vertrouwt. Cybercriminelen sturen ook vaak e-mails waarin ze pretenderen een bank te zijn. Trap hier niet in en klik alleen links van je eigen bank aan. Open ook niet te snel bijlagen in e-mails. Deze kunnen ook vol zitten met virussen. Open de bijlage pas als je zeker weet dat de afzender betrouwbaar is.

 

 • Externe hulp

Je kunt je webshop vergelijken met een huis. Is je huis goed beveiligd met een hek, slot, stevige deuren en een waakhond? Dan is de kans dat er dieven binnendringen minimaal. Maar heb je geen omheining en laat je ’s nachts de deur open staan? Dan zijn criminelen zo binnen. Op deze manier werkt het digitaal ook. Bespaar daarom ook niet op beveiligingskosten wanneer je een webshop laat bouwen. Hierin geldt het motto; ‘’ goedkoop is duurkoop ’’. Hoe minder je investeert in beveiliging, hoe groter de kans dat je op lange termijn duurder uit bent wanneer je slachtoffer wordt van cyber crime. Er zijn veel bedrijven die experts in dienst hebben die uw webshop beveiligen tegen foute e-mails, hackers en spam. Dit is investering waar je op lange termijn jezelf en je klanten een enorm plezier mee doet.

slot

Met deze tips hopen we dat je nooit slachtoffer wordt van cyber crime. Met een goed beveiligde software, webshop en omgeving is de kans hierop zeer minimaal. Slaat het noodlot dan toch toe? Meldt het bij de politie. Hoe sneller je dit doet, hoe eenvoudiger de dader te traceren is. Houdt wel regelmatig trends en ontwikkelingen op het gebied van beveiliging in de gaten zodat je op de hoogte bent van de nieuwste vormen van cybercriminaliteit preventie.

webshop verpakkingen

Het belang van webshop verpakkingen

In eerdere blogs hebben we al vaker trends en ontwikkelingen binnen de online wereld aangegeven. Om de snelle groei nog maar eens te benadrukken willen we je toch nog een keer een aantal cijfers presenteren. In 2012 kocht 64% van de bevolking (van 12 jaar en ouder) iets online. In 2017 lag dit aantal op 76%. Een significante groei waarvan verwacht wordt dat deze groei alleen maar toeneemt in 2018 (bron CBS statline). We kopen vaker online, maar ook het gemiddelde aankoopgedrag is iets toegenomen. In 2016 deed 23% aankopen tussen €100 en €500 terwijl dat percentage in 2017 op 25% lag.

online shopgedrag

Online aankoopgedrag

Maar wat kopen we dan voornamelijk online? Voorop gesteld is dat er tegenwoordig (bijna) alles online gekocht kan worden. Groot, klein, duur, goedkoop, voor ieder product/dienst is wel een aanbieder die er een webshop van heeft. Natuurlijk logisch gezien de eerder genoemde cijfers. En een groot voordeel van een webshop is dat je bijvoorbeeld geen duur winkelpand nodig hebt. Om terug te komen op populaire producten die door consumenten veel online gekocht worden presenteert het CBS de onderstaande grafiek:

cijfers online aankopen

Grafiek van het online aankoopgedrag door consumenten: (bron: CBS)

Zoals je ziet zijn de meest verkochte categorieën fysieke producten met als onbetwiste nummer 1 kleding/sportartikelen. Daar net onder staan diensten zoals reizen en tickets (die als PDF bestand via de mail gestuurd worden). Dat betekent dat er voor de verpakkingsindustrie veel werk aan de winkel is want de consument verwacht dat zijn bestelling onbeschadigd bij hem/haar geleverd wordt. Helaas gaat dit niet altijd op. De nummer 3 klacht bij online shoppers was in 2017 toch nog ‘’ beschadigde of verkeerde goederen ‘’ (nummer 1 klacht is een te late levering en nummers 2 zijn technische problemen, bron: CBS). Dat is voor webshop eigenaren erg jammer aangezien je op deze manier (die absoluut verholpen kan worden) onnodig klanten kan verliezen. Stevig verpakkingsmateriaal van goede kwaliteit is dus gewenst.

 

Bedrukte dozen op maat

Een ander puntje waar vooral bezorgdiensten en leveranciers mee zitten is dat producten vaak in veel te grote dozen verzonden worden. Hierdoor hebben ze minder ruimte in hun bus terwijl de doos voor 60% gevuld is met opvulmateriaal. Daarom is het voor zowel webshop eigenaren (besparen op opvulmateriaal) als bezorgers (hebben meer opslagruimte over) belangrijk dat dozen op maat gemaakt kunnen worden. En uiteindelijk is het voor de belevingswereld van de consument ook fijner als de doos overeenkomt met de grootte van het bestelde product. Je zult zelf ongetwijfeld ook wel doos opgemaakt die uiteindelijk voor meer dan de helft met lucht gevuld was. Toch een klein baalmomentje.

Tevens kan een webshop verpakking ook als visitekaartje gebruikt worden. Een bedrukte doos met gave print erop geeft extra uitstraling aan je bedrijf en voegt een extra dimensie toe aan de beleving van de consument wanneer hij/zij zijn pakket ontvangt.

bedrukte dozen op maat

Het belang van webshop verpakkingen is dus groter dan menigeen denkt en wordt dus vaak onderschat. Een bedrukte doos op maat van de beste kwaliteit is dé oplossing. En je hoeft je geen zorgen te maken dat je met grote overschotten komt te zitten want zoals je in de eerste alinea al las, het aantal online shoppers stijgt nog steeds jaarlijks.

Originele 1 april grappen

Jaarlijks worden er vele grappen uitgehaald op 1 april. Deze dag staat namelijk ook in het teken van spot en humor. Sommige grappen duiken ieder jaar op, maar er zijn ook weer een aantal nieuwe originele grappen bedacht. Zo zal Artis wel weer een aantal telefoontjes hebben gehad met de vraag of meneer de Leeuw thuis is… Maar gelukkig hebben er dit jaar ook weer een aantal nieuwkomers de revue gepasseerd.

Hieronder zie je een greep van leuke 1 april grappen.

 • McDonalds

De fastfoodketen lanceerde de Mc sushi. Zoals je in de comments ziet zagen veel mensen dit wel zitten. Helaas bleek het een grapje te zijn.

mc donalds 1 april

 • Youngcapital

De recruiters van Youngcapital zagen het al helemaal zitten. Hun kandidaten vooraf te kalmeren met een jointje of borreltje zodat ze helemaal relax het intake gesprek in zouden gaan. Hopelijk kunnen de kandidaten een andere manier vinden om hun zenuwen onder bedwang te houden.

young capital 1 april

 • Tableaux

Recentelijk is het contactloos betalen in winkels geïmplementeerd. Tableaux bedacht iets ludieks dat er ook contactloos in een webshop betaald kan worden. Hoeveel mensen hebben hun pinpas tegen het scherm gehouden?

tableaux 1 april

 • Mtools

De Makita specialist kwam met het idee om voor klussers een gouden Mbox te ontwerpen zodat iedereen kan zien wie er een ‘’ goud-mentaliteit’’ heeft. Op de bouwplaats zul je hier zeker mee opvallen. Helaas bleek het van korte duur te zijn en was het een 1 april grap.

mtools 1 april

 • Efteling

Misschien wel de beste grap van dit kalenderjaar; de Efteling introduceert samen met Maxi Cosi; baby’s in de Python. De populaire achtbaan was een aantal maanden dicht vanwege een verbouwing en het pretpark heeft daar perfect op ingespeeld door er een goede 1 april grap mee te combineren. Hulde aan de bedenkers + uitvoering hiervan.

efteling 1 april

 

We zijn erg benieuwd wat we volgend jaar allemaal kunnen verwachten..

de sales pitch

De beste sales pitch

In de online wereld heb je weinig tijd de klant te overtuigen. Als een klant binnen 10 seconden niet overtuigd is van de kwaliteit van je product/dienst, dan is hij vertrokken. De kans dat je hem daarna alsnog als klant mag verwelkomen is zeer minimaal. Dit betekent dat je (online) sales pitch kort, bondig en overtuigend moet zijn anders verlies je potentiële klanten aan de concurrent. Hoe zorg je er voor dat je de klant meteen weet te raken en het bouncepercentage (bezoekers die de pagina verlaten) minimaliseert? Hoe geef je jouw sales pitch vorm?

De primaire taak van een sales pitch is belangstelling/nieuwsgierig bij de klant opwekken en daarna de klant uitdagen een vervolgstap te nemen. Dit kan zijn door iets te kopen, gegevens achter te laten of contact op te nemen. Bewust en onbewust doe je dit meerdere keren per dag in woord en geschrift.

sales pitch voorbereiden

Sales pitch voorbereiden

Een goede sales pitch begint natuurlijk met de juiste voorbereiding. Weet wie je bent, waar je goed/geweldig in bent, maar ook wat je (nog) niet beheerst. Denk ook na over vervolgvragen die een klant kan hebben. Stel: je hebt op je website vermeld dat je ‘’ Geweldige producten ‘’ aanbiedt, dan weet je vooraf dat de klant ook wil weten waarom jouw producten zo geweldig zijn. Of wanneer je zegt dat je een  ‘’ Absolute meerwaarde ‘’  voor zijn of haar business bent, dan wil de klant ook weten waar zich dat in vertaalt. Overige vragen die je jezelf dient te stellen voordat je jouw sales pitch presenteert zijn:

 • Wat heb ik te bieden?
 • Wat maakt mij bijzonder?
 • Wie is mijn doelgroep en hoe spreek ik deze aan?
 • Wat is de meerwaarde van een samenwerking?

wie ben ik

Een sales pitch maken

Bij een goede sales pitch is een lopend verhaal cruciaal. Hiermee toon je aan dat je overtuigd bent van hetgeen je verkoopt/onder de aandacht brengt. Deel de sales pitch op in verschillende delen. De introductie (wie ben je en wat heb je te bieden), de kern (wat maakt jouw product/dienst uniek en waarom moeten ze met je in zee gaan) en het slot (de vervolgafspraak). Hoe natuurlijker je klinkt, met gebruik van je juiste woorden en combinaties (gebruik zo min mogelijk vakjargon), hoe groter de kans op verkoop.

sales training

Vind je het lastig om een sales pitch voor te bereiden en wil je praktijkgerichte tips van een echte sales professional met jaren sales ervaring? Wij werken met de nummer één sales opleider van Nederland samen. Zij helpen je meer resultaat uit je verkoop te halen.

online groei regelen

Een win-win-win formule

Groei. Een term die centraal staat bij veel organisaties en bedrijven. En dat is logisch want wie wil er nou niet groeien. Groei kan echter in meerdere opzichten gerealiseerd worden. Meer verkopen, een hogere omzet, uitbreiding van het personeel en waar vaak niet aan wordt gedacht: het logistieke proces! Hoe realiseer je groei en hoe ga je hier gestructureerd mee om?

Online marketing 

Anno 2018 blijft het aantal online shoppende consumenten onverminderd hoog. Waar 2017 ruim 12 miljoen online shoppers (bron: ecommerce) telde zal dit aantal in 2018 ongetwijfeld hoger liggen. Steeds vaker kiezen we voor de gemakkelijke weg en bestellen we onze boodschappen en hebbedingetjes op het wereldwijde web. Hoe goed presteert jouw business al online? En hoe zorg je ervoor dat de consument jou online vindt? Online marketing speelt daarin een belangrijke rol. Via Advertising, Shopping, SEO, e-mail of social media toon je jouw aanbod aan het grote publiek, waarna je jouw doelgroep vervolgens probeert te stimuleren tot het doen van een aankoop. Wanneer deze stappen allemaal zijn gelukt zul je zien dat jouw organisatie steeds verder groeit, waardoor je bijna vergeet dat ondernemen an sich ook nog een belangrijk onderdeel is voor de toekomst van je organisatie.

online shoppen

Online shoppen via mobiel of desktop is onverminderd populair in 2018

Fulfilment

De digitale snelweg is een snelle wereld; de consument wil immers een snel en relevant antwoord op hetgeen waar naar wordt gezocht. Een online marketingbureau als Extendure helpt je om de beste posities te bekleden en je online zichtbaarheid te verbeteren. Maak je vooraf wel klaar voor deze groei want het kan snel gaan. Je orderaantallen en de omzet gaan hard stijgen. Veel dagelijkse processen binnen je bedrijf vermeerderen en versnellen. Kun je dit allemaal aan of besteedt je liever een deel uit? In voorraadbeheer, orders inpakken en retourzendingen verwerken zit erg veel tijd. Hoe fijn zou het zijn als dit werk voor je wordt gedaan zodat jij je volledig kunt focussen op die ene term: groei! Wanneer je het gehele logistieke proces uitbesteedt aan een fulfilment bedrijf bespaar je veel tijd (en tijd is geld toch?!). En omdat een fulfilment bedrijf gespecialiseerd is in ewarehousing wordt de kans op logistieke fouten ook geminimaliseerd. Klanten hebben hun bestelling snel geleverd en jij hebt hier zelf niet één minuut werk aan gehad. Andere voordelen van fulfilment zijn:

 • Continuïteit
 • Expertise
 • Schaalvoordeel
 • Kostenbesparing

Online marketing en fulfilment zijn een gouden combinatie voor het realiseren van groei binnen je organisatie. Je kunt deze twee onderdelen het beste zien als vervolgstappen die de groei van jouw business stimuleren. Niet alleen geeft het uitbesteden van deze belangrijke onderdelen een rustgevend gevoel, het zorgt er ook voor dat je meer tijd overhoudt voor de belangrijke zaken binnen je bedrijf, namelijk: ondernemen.

online groei

Online marketing en fulfilment helpen met het uitbreiden van je business

Wil jij ook (online) groei realiseren? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek zodat we samen kunnen sparren over de groeimogelijkheden van jouw business!

Rajender Peeters

Maak kennis met onze nieuwe businesspartner, Rajender Peeters!

Beste lezer,

Leuk dat u geïnteresseerd bent in mijn verhaal! Deze keer is het dan ook de beurt aan mij om me aan u voor te stellen. Mijn naam is Rajender Peeters, en binnen het Extendure team actief als Business Partner voor onze klanten.

Met meer dan tien jaar wereldwijde Retail ervaring en het opzetten van eigen bedrijven ligt er een stevige basis die telkens weer dienst doet als fundering voor het bouwen van nieuwe klantstrategieën.

Samen met het enthousiaste team van marketeers en ontwikkelaars zijn wij gefocust op het continu verbeteren van het on- en offline resultaat van onze klanten. Waarbij ik eigenlijk moet spreken van business partners, want onze relatie gaat uiteraard veel verder dan alleen het leveren van een dienst.

We zijn op dagelijkse basis betrokken bij de lopende zaken, overleggen en sparren met elkaar en stellen doelen die we vervolgens op gestructureerde wijze proberen te behalen. Hierbij is maatwerk het enige antwoord. De sleutel van het succes zit hem echt in de robuuste samenwerking. Twee energieke partijen met een gezamenlijk doel en dat voor de lange termijn. Hier is dus sprake van teamwork met succes als uitkomst door samen hard te werken, met de handen uit de mouwen en de voeten midden in de markt.

Alweer een hele tijd geleden ben ik geboren in Eindhoven en heb daar ook mijn hele jeugd gewoond. Eerst in de Genderbeemd, daarna in Woensel, gevolgd door Stratum. Qua opleiding begonnen als Engineer en al snel in het werkzame leven begrepen dat ik een commerciële richting op wilde. En dan vooral internationaal werken. Dit betekende dus nog een heel aantal jaren ’s avonds naar school, wat het allemaal dik waard was. Nog steeds vind ik de combinatie van technologie en commercie fantastisch!

Terwijl ik met het bovenstaande bezig was ben ik ondertussen ook nog getrouwd met Angela en vader van vier kinderen. Een prachtig gezin, waar ik dan ook een erg trots onderdeel van ben. Het is ook erg leuk om te zien hoe zij opgroeien in een tijd van supersnelle technologische ontwikkelingen, waar het uitvallen van internet ongeveer gelijk staat aan het grootste probleem dat ze zich in hun kinderleven kunnen voorstellen.

Gelukkig is er ook in mijn leven tijd om er regelmatig op uit te trekken met mijn racefiets. Heerlijk om door het afwisselende landschap te fietsen en zoals wij onder elkaar regelmatig zeggen: “lekker de kop leeg rijden”. Na wat koude en vooral gladde weken breekt nu de lente aan en kriebelt het enorm om weer vele kilometers te gaan fietsen.

Veel succes en plezier met het zakelijke en graag nodig ik u uit bij Extendure voor een kopje koffie en een boeiend gesprek.

Rajender Peeters

 

Rajender Peeters

Wetgeving persoonsgegevens verandert

Het is een heel herkenbare situatie. Je bent iets op een website aan het zoeken en je moet je gegevens achter laten. Maar is dit wel veilig? En wat gebeurt er allemaal met je gegevens? We leven in een tijdperk van big data en je wilt als consument natuurlijk dat je gegevens vertrouwelijk behandeld worden. Dus organisaties die persoonsgegevens verwerken, verzamelen of gebruiken opgelet! Er gaat iets veranderen in de wetgeving persoonsgegevens.

De Algemene Verordering Gegevensbescherming

De Wet bescherming persoonsgegevens wordt dit jaar (in mei) veranderd. In Nederland staat deze wet bekend als de AVG, wat staat voor Algemene Verordening Gegevensbescherming (Europees wordt het de General Data Protection Regulation genoemd). Wat houden deze veranderingen precies in?

 • Dat de privacy rechten breiden uit
 • Organisaties/bedrijven hebben meer verantwoordelijkheden ten opzichte van hun klanten
 • Overal gelden dezelfde regels voor alle privacy toezichthouders

privacywetgeving 2018

Er zijn voor ondernemers een aantal belangrijke punten waar je aan dient te voldoen. Je mag niet ongecontroleerd meer persoonsgegevens verzamelen. Je dient per doel om toestemming te vragen en duidelijk aan te geven wat er met de data gebeurd. Je vraagt bijvoorbeeld het email adres van de klant om een verzendbewijs van zijn aankoop te versturen. Dan mag je dit adres dus niet gebruiken om ook de nieuwsbrief te sturen. Dit is maar een simpel voorbeeld maar het geldt voor alles waaruit te herleiden valt dat iets persoonsgebonden is. Doe je dit niet dan riskeer je een boete die behoorlijk kan oplopen. De maximale boet kan maar liefst €20.000.000 of 4% van je jaaromzet bedragen.

Maar wat zijn deze veranderingen dan? Om je de meest concrete informatie te geven verwijzen we je graag door naar de website van autoriteitpersoonsgegevens.nl waar stap voor stap uitgelegd staat waar bedrijven rekening mee dienen te houden. Lees hier het AVG 10 stappenplan en hoe je je kunt voorbereiden op deze wet. Want een goede voorbereiding wordt zeker aangeraden. Deze wet is al aangekondigd in april 2016 dus mocht je  je hier nog niets mee gedaan hebben dan raden we ten zeerste aan hier aandacht aan te besteden. Want de consequenties kunnen hoog oplopen zoals eerder te lezen viel.

Om je alvast een eindje op weg te helpen hebben we enkele belangrijke punten uit de AVG gepakt en uitgewerkt in een checklist. Voldoet jouw webshop nog niet aan de eisen zoals geformuleerd in de tabel? Dan is het verstandig hier snel mee aan de slag te gaan, om hoge boetes te voorkomen.

Checklist AVG

 

Heb je vragen over deze wetgeving? Neem dan contact met ons op. We zorgen er samen met je voor dat je website volledig voldoet aan de nieuwe wetgeving.

Nieuwe wetgeving in EU voor webshops; Geoblocking afgeschaft

De Europese Unie heeft recentelijk een nieuwe wet aangenomen. De wet geeft klanten uit andere EU-lidstaten toegang tot de volledige website en diensten van bedrijven uit andere landen. Vooraf was het mogelijk om bezoekers uit bepaalde landen te weren van je website. Geoblocking wordt dit genoemd. Waarom hebben websites deze geoblocking ingesteld vraag je je wellicht af? Sommige websites verkopen bijvoorbeeld erg grote producten zoals banken. Zij hebben dan een bezorgservice binnen een bepaalde straal. Wanneer je buiten die straal valt (voornamelijk buiten de landsgrenzen) kun je dan geen banken in deze webshop bestellen. Dit verandert dus. Je moet als consument de gelegenheid hebben om zelf het vervoer te regelen. Anders wordt het gezien als discriminatie. Dit geldt ook voor elektrische diensten als hosting en diensten die op een bepaalde locatie plaatsvinden zoals een concert, theatervoorstelling en voetbalwedstrijd. Waar geen afspraken over zijn gemaakt zijn de prijsbepalingen. Het is dus mogelijk dat je als ‘’buitenlander’’ meer betaald.

europese wetgeving

Wat de nieuwe regelgeving dus verbiedt is dat je (in ons geval) naar een specifieke Nederlandse landingspagina wordt omgeleid. Je kunt dus rechtstreeks op de betreffende buitenlandse site je aankoop doen. Ook hoef je geen credit/debet card uit het betreffende land te hebben. Zo wordt de handel met andere landen een stuk laagdrempeliger en zal het een stimulerend effect hebben op buitenlandse aankopen.

*Helaas geldt deze wet niet voor Spotify en Netflix.