Wat is Black Friday & Cyber Monday

Black Friday is al jaren een begrip in Amerika en nu is daar ook nog Cyber Monday bij gekomen. Voor ondernemers met een webshop is dit een uitgelezen kans om een piek in de omzetcijfers te behalen. Ondertussen is Black Friday al bij twee derde van de Nederlanders bekend. Maar wat is Black Friday eigenlijk? Het is dus afkomstig uit Amerika en het is een dag na Thanksgiving, het Amerikaanse feest dat draait om familie, bezinning en rust. Tijdens Black Friday slaan consumenten elkaar bijna de kop in om winkels te betreden om de koopjes als eerste te bemachtigen. Cyber Monday is simpelweg  de digitale variant van Black Friday. Webshops geven flinke kortingen op hun producten waardoor hun shops een grote omzet draaien.

Wanneer is Black Friday & Cyber Monday

Na verwachting zal Black Friday ook dit jaar weer de drukst bezochte vrijdag zijn bij de bekende grote webshops. Black Friday valt altijd op de laatste vrijdag van november, dit jaar is dat op 29 november, de cyber monday is 3 dagen later, op 2 december. Door dagen als Singles Day, Black Friday, Cyber Monday, Kerst en Sinterklaas zijn de maanden november en december erg belangrijk voor webshop eigenaren. Maar hoe maak je Black Friday en Cyber Monday tot een succes? Wij geven je 7 tips!

Black Friday

1. Verhoog je Google Ads budget

Door de verwachte drukte is het verstandig je Adwords budget wat op te schroeven. Dit is erg belangrijk zodat je geen kliks/potentiële klanten mist! Zorg dat je Search, display en Shopping advertenties klaar staan voor Black Friday en Cyber Monday.

2. Product pakketten

Voeg een  aantal producten samen in een pakket en promoot het als een leuk kerst of Sinterklaas cadeau. Biedt het pakket eventueel aan met een interessante korting. Het is slim om in dit pakket producten te combineren die je al geruime tijd op voorraad hebt in combinatie met veel verkochte items.

3. Gebruik alle kanalen

Zorg dat alle kanalen op elkaar in spelen en dat ze dezelfde boodschap uitdragen. Consistentie is hierin het toverwoord. Van je e-mails, je social media tot je website, zet al jouw kanalen in om Black Friday en Cyber Monday een succes te maken voor jouw business.

4. Optimaliseer voor mobiel 

Steeds meer consumenten gebruiken hun smartphone om te shoppen. Zorg er dus voor dat je pagina’s, e-mails en social media berichten duidelijk leesbaar en toegankelijk zijn op een kleiner apparaat. Bij mobiel shoppen speelt snelheid een belangrijke factor. 53% van de consumenten verlaat een mobiele shop als deze binnen 3 seconden niet geladen is. Je mobiele site dient dus niet alleen responsive te zijn, maar ook snel.

5. Beloon loyale klanten

Wanneer je een loyaliteitsprogramma voor bestaande klanten hebt, is het natuurlijk verstandig hier tijdens Black Friday gebruik van te maken. Beloon je trouwe klanten met exclusief aanbod zoals een extra korting, of geef ze voorrang op bestellingen (korting al een dag eerder geldig). Als je deze actie vooraf aankondigt, is de kans ook groot dat je je klantenkring uitbreidt.

6. Inpakservice 

Uit onderzoek van Lightspeed blijkt dat consumenten al vanaf 9 november beginnen in te kopen voor de feestdagen. Dus veel bezoekers zijn al op jacht voor leuke kerst en Sinterklaas cadeaus. Bied ze daarom een inpak service aan zodat ze dit niet zelf hoeven te doen. Veel consumenten hebben geen zin om hun eigen cadeautjes in te pakken en betalen graag een paar euro extra voor deze service.

7. Geef korting op overtollige voorraad

Het kalenderjaar nadert zijn einde, maar heb je nog veel producten liggen waar je niet vanaf komt? Nu is een goed moment om deze met een mooie korting te verkopen. Producten in een magazijn laten liggen is duur en zonde, dus doe het voor een leuk prijsje weg!

 

Heb je nog vragen over Black Friday of Cyber Monday, of hoe je de bovenstaande punten kunt realiseren? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag met sales en online marketing.