Adverteren op Bing lijkt voor veel bedrijven een ver van hun bed show. Echter is voor webshops, websites en online marketeers in Nederland en het buitenland adverteren via Bing mogelijk erg interessant.  Er zijn echter tal van redenen waarom je de focus op Google snel en succesvol kunt verbreden naar Bing adverteren. Adverteren op Bing is zelfs redelijk het zelfde als je gebruikelijke AdWords! We vertellen je hier de 5 voornaamste redenen waarom elke respectabele webshop of website op Bing zou moeten adverteren. Een belangrijk gegeven is bijvoorbeeld dat de gemiddelde leeftijd van Bing gebruikers hoog ligt. Ruim 30% van de gebruikers bestaat uit de groep 55+. Een hoge conversieratio ligt hier dus gewoon voor het oprapen! Maar dat is nog lang niet alles. Bing Ads

Waarom adverteren op Bing?

Het marktaandeel t.o.v. Google is miniem, de zoekmachine werkt anders dan Google etc. We hebben al van alles voorbij horen komen waarom je niet zou moeten beginnen aan het opzetten van Bing campagnes. Dat valt echter in het niet bij de mogelijkheden die de zoekmachine biedt om je conversie een flinke boost te geven. Om te bepalen of je op Bing adverteren wat voor jou is kun je kijken of het volgende van jou op toepassing is:

• Op AdWords heb ik veel concurrenten en de klikprijzen liggen erg hoog.
• De AdWords-campagnes zijn goed, maar verzadigd. Ik wil weer gaan groeien.
• Organisch al bereik via Bing.

Als je bij één of meerdere van deze stellingen je herkent is het volgende voor jou!

1.      Concurrenten? Waar zijn ze?

In de Wet bescherming persoonsgegevens staat letterlijk: ‘De verantwoordelijke legt passende technische en organisatorische maatregelen ten uitvoer om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of enige vorm van onrechtmatige verwerking. Deze maatregelen garanderen, rekening houdend met de stand van de techniek en de kosten van de tenuitvoerlegging, een passend beveiligingsniveau gelet op de risico’s die de verwerking en de aard van te beschermen gegevens met zich meebrengen…’ Het is dus van cruciaal belang de persoonsgegevens van de gebruikers goed te beschermen, is het niet uit ethische overwegingen, dan is het wel omdat het in de wet staat.

2.      Lage CPC

De kosten per klik zijn bij AdWords meestal een stuk hoger dan op Bing. Je kunt dit dus gemakkelijk inzetten om je gemiddelde kosten per klik omlaag te brengen en zo een optimale balans voor je conversie te vinden. Met wederom pakkende teksten kun je zo een prachtige conversieratio halen!

3.      Online nieuwe groepen bereiken

We kunnen hier lang of kort over zijn, Google AdWords is voor de meeste bedrijven de hoofdfocus. Hier is natuurlijk totaal niets mis mee. Er zijn mede hierdoor dus veel webshops en adverteerders die een tot in de puntjes volledig door en door geoptimaliseerd Adwords-account hebben. Als dit bij jou ook het geval is liggen er veel kansen op het vergroten van je afzetmarkt met Bing ads. De geoptimaliseerde AdWords campagnes zijn namelijk gemakkelijk over te zetten.

4.      Copy, paste en klaar!

Je kunt direct aan de slag met je sterke Google campagnes. Je hoeft je campagnes dus niet opnieuw op te zetten, wel zo handig! Er is bovendien een handig menu-item ‘Import from AdWords’, kind kan de was doen. Volg de aangegeven stappen en ga snel aan de slag.

5.      De Verenigde Staten als nieuwe markt

Bing/Yahoo! is net als Google wereldwijd een begrip. Het marktaandeel in Europa mag dan blijven steken rond de 5%, toch is dit goed voor zo’n 15 miljoen actieve gebruikers. In de VS is het marktaandeel vele malen groter en ligt er dus veel conversie op je te wachten! Ook in absolute aantallen kan dit een interessante vergroting zijn van je bereik. Vooral als je internationaal georiënteerd bent.

Meer tips of een beetje extra hulp?

Neem contact op met onze SEA Eindhoven specialisten.