In de online wereld heb je weinig tijd de klant te overtuigen. Als een klant binnen 10 seconden niet overtuigd is van de kwaliteit van je product/dienst, dan is hij vertrokken. De kans dat je hem daarna alsnog als klant mag verwelkomen is zeer minimaal. Dit betekent dat je (online) sales pitch kort, bondig en overtuigend moet zijn anders verlies je potentiële klanten aan de concurrent. Hoe zorg je er voor dat je de klant meteen weet te raken en het bouncepercentage (bezoekers die de pagina verlaten) minimaliseert? Hoe geef je jouw sales pitch vorm?

De primaire taak van een sales pitch is belangstelling/nieuwsgierig bij de klant opwekken en daarna de klant uitdagen een vervolgstap te nemen. Dit kan zijn door iets te kopen, gegevens achter te laten of contact op te nemen. Bewust en onbewust doe je dit meerdere keren per dag in woord en geschrift.

sales pitch voorbereiden

Sales pitch voorbereiden

Een goede sales pitch begint natuurlijk met de juiste voorbereiding. Weet wie je bent, waar je goed/geweldig in bent, maar ook wat je (nog) niet beheerst. Denk ook na over vervolgvragen die een klant kan hebben. Stel: je hebt op je website vermeld dat je ‘’ Geweldige producten ‘’ aanbiedt, dan weet je vooraf dat de klant ook wil weten waarom jouw producten zo geweldig zijn. Of wanneer je zegt dat je een  ‘’ Absolute meerwaarde ‘’  voor zijn of haar business bent, dan wil de klant ook weten waar zich dat in vertaalt. Overige vragen die je jezelf dient te stellen voordat je jouw sales pitch presenteert zijn:

  • Wat heb ik te bieden?
  • Wat maakt mij bijzonder?
  • Wie is mijn doelgroep en hoe spreek ik deze aan?
  • Wat is de meerwaarde van een samenwerking?

wie ben ik

Een sales pitch maken

Bij een goede sales pitch is een lopend verhaal cruciaal. Hiermee toon je aan dat je overtuigd bent van hetgeen je verkoopt/onder de aandacht brengt. Deel de sales pitch op in verschillende delen. De introductie (wie ben je en wat heb je te bieden), de kern (wat maakt jouw product/dienst uniek en waarom moeten ze met je in zee gaan) en het slot (de vervolgafspraak). Hoe natuurlijker je klinkt, met gebruik van je juiste woorden en combinaties (gebruik zo min mogelijk vakjargon), hoe groter de kans op verkoop.

sales training

Vind je het lastig om een sales pitch voor te bereiden en wil je praktijkgerichte tips van een echte sales professional met jaren sales ervaring? Wij werken met de nummer één sales opleider van Nederland samen. Zij helpen je meer resultaat uit je verkoop te halen.