In het artikel van deze week gaan we dieper in op B2B e-mailmarketing. We geven je een aantal tips die je kunt gebruiken bij het maken van een e-mailcampagne zodat jij snel resultaat behaald met jouw e-mailcampagnes.  E-mailmarketing wordt binnen de B2B wereld als één van de krachtigste marketingtools gezien. Een e-mailcampagne geeft je op een handige manier een overzicht van prospects die mogelijk interesse hebben in jouw product of dienst. Dit kun je gemakkelijk uitmeten door te kijken naar welke adressen jouw mail allemaal hebben geopend en wie er hebben geklikt. Dit brengt ons bij tip 1:

Houdt je database up-to-date

Zowel de ‘opens’ als de ‘clicks’ zou je telefonisch of met een nieuwe b2b e-mailmarketing campagne kunnen benaderen. Je weet namelijk dat er al enige interesse is in jouw product of dienst omdat ze jouw bericht anders hadden genegeerd. Telefonisch benaderen heeft hier als voordeel dat het een stuk persoonlijker is waardoor er meer aandacht is vanuit jouw prospect. Een voorwaarde van deze persoonlijke benadering is natuurlijk wel dat je een up-to-date datebase moet hebben met relevante gegevens van je prospects. Wij raden aan om jouw database in te richten met ten minste de volgende kolommen: voornaam, achternaam, bedrijfsnaam, e-mailadres & telefoonnummer.

Maak je campagnes persoonlijk

Gegevens als voor- en achternamen van je prospects maken het mogelijk om je ontvangers persoonlijk te benaderen met een campagne. Je kunt de aanhef bijvoorbeeld persoonlijk maken maar ook de onderwerp regel. Iedere e-mail client heeft daarvoor zijn eigen code die je kunt gebruiken. Raadpleeg de website van je e-mail client voor meer informatie hierover.

Ben je bewust van de fases die je klant doorloopt

Het klantproces binnen de b2b e-mailmarketing is vaak nog vele malen ingewikkelder en trager dan bij de b2c markt. Dit heeft er vooral mee te maken dat beslissingen vaak door meerdere personen binnen een bedrijf worden gemaakt. Het is zaak om dit proces goed in kaart te brengen en voor iedere fase een aparte campagne te maken. Loyale prospects die jouw campagnes openen, aandachtig lezen en doorklikken zijn kandidaten die mogelijk klant worden! Het is daarom slim om daar je energie in te steken.

Houdt je informatie kort en bondig

Waarschijnlijk heb je tal van redenen  die je wilt inzetten om je prospects te overtuigen van jouw product of dienst. Echter werkt te veel informatie in je mailcampagne vaak averechts. Je prospects zien door de bomen het bos niet meer of hebben geen zin/tijd om jouw verhaal helemaal door te lezen. We adviseren daarom om de volgende tips te gebruiken:

De volgende handvaten zijn daarom beter om aan te houden.

  • Focus op 1 call-to-action
  • Som informatie of overtuigingspunten op met bullet points
  • Verwijs door naar landingspagina’s met een ‘lees meer’ link
  • Kies voor goede afbeeldingen die jouw verhaal versterken
  • Test je campagnes regelmatig zodat je er zeker van bent dat alles werkt
  • Zorg voor een link naar een web versie van je campagne
  • Zorg ervoor dat prospects zich kunnen uitschrijven voor je mailing

Heeft dit artikel jou input gegeven om zelf met b2b emailmarketingcampagnes aan de slag te gaan? Deel gerust je ervaringen met ons! Daarnaast staan we graag voor je klaar wanneer je hulp nodig hebt.  Vul het contactformulier in op onze pagina of bel ons op: +31 (0) 40 218 30 40.

Ben jij overtuigd geraakt van de kracht van e-mail marketing? Dan hebben wij nog een artikel geschreven voor jou! In onze 3 feiten over e-mail marketing artikel leggen wij via drie simpele stappen uit hoe jij het aantal conversies kunt verhogen van jouw campagnes.