Pinterest is booming! Het social media platform gericht op beeldcontent groeide van 587.000 dagelijkse gebruikers in Nederland (2018) naar 734.000 dagelijkse gebruikers. Een groei van maar liefst 25 procent, dit blijkt uit het Nationale Social Media Onderzoek 2019. Ter vergelijking het aantal dagelijkse gebruikers op Facebook in Nederland nam af met 10 procent. Pinterest is dus steeds meer in trek en het mooie is dat je sinds dit jaar ook kan adverteren op dit platform. Mensen gebruiken Pinterest omdat ze op zoek zijn naar inspiratie, zelfgemaakte dingen en een community vol gelijkgestemde creatievelingen. Daarom is het een ideale plek om de producten of diensten van jouw bedrijf uit te lichten.

De voordelen van adverteren op Pinterest
– Bereik mensen in de considerationt fase;
– Momenteel relatief weinig concurrentie van andere adverteerders;
– Specifieke targeting.

Hoe maak je een Pinterest advertentie account?

Wij gaan jou stap-voor-stap uitleggen hoe jij kan beginnen met adverteren op Pinterest. Allereerst heb je een Pinterest account nodig (logisch) dat je omzet naar een zakelijk account. Nu je een zakelijk account hebt kan je aan de slag met het sponsoren of het adverteren van pins. Simpel gezegd is dit vergelijkbaar met een bericht direct promoten op Facebook of een advertentie maken ‘advertentiebeheer’ op Facebook. Vergelijkbaar, maar niet hetzelfde. In Advertentiebeheer heb je meer mogelijkheden om jouw campagnes specifiek te targetten. Een advertentie kan je op Pinterest aanmaken door linksboven in het scherm op ‘Advertenties’ te klikken.

Stap 1: Je campagne configureren

Allereerst stel je jouw campagne doel in. Hier kun je kiezen uit drie doelstellingen: merkherkenning, overwegingen en conversies. Vervolgens stel je de campagnedetails in, zoals je de naam van je campagne, de dagelijkse bestedingslimiet en de campagnebestedingslimiet. Heel duidelijk en simpel. Tijd voor de tweede stap.

Stap 2: Meer informatie toevoegen

In de tweede stap ga je de doelgroep samenstellen. Hierin kan je kiezen voor een doelgroep maken op basis van bestaande gegevens of je kan handmatig een doelgroep samenstellen, klantenlijst, sitebezoekers of bestaande Pinterest-doelgroepen.

Als je kiest voor een bestaande doelgroep dan heb je de mogelijkheden om de doelgroep te baseren op bezoekers van je website, een lijst met klanten die je uploadt, een betrokkenheidsdoelgroep met mensen die iets hebben gedaan met pins van je bevestigde domein of een doelgroep met vergelijkbare mensen die zich gelijkaardig gedragen als degene die je al hebt.

Het is ook mogelijk om zelf een doelgroep samen te stellen op basis van demografische gegevens, interesses en trefwoorden. Trefwoorden zijn vergelijkbaar met zoekwoorden in Google. Geef je trefwoorden als volgt op: breed zoeken, “woordgroep”, [exact zoekwoord], -“uitsluitingszoekwoordgroep”, -[uitsluitingszoekwoord].

 

Pinterest advertenties doelgroep

Vervolgens selecteer je het budget en plan je in wanneer je de advertentie online wilt hebben. Hierna vul je een bod in. Vul in wat je zou willen betalen voor je gewenste advertentie-actie. Je moet bieden wat de actie voor jou waard is.

Stap 3: Pins toevoegen aan je advertentiegroep

In de laatste stap ga je pins toevoegen aan je advertentiegroep. Hierbij kan je huidige pins selecteren of een nieuwe pin maken. Wij raden aan om pins te gebruiken die al goed hebben gepresteerd, dit kan je zijn aan de statistieken wanneer je een zakelijk account hebt. Of een nieuwe pin te maken die aansluit bij jouw campagnedoelstellingen. Nu is het een kwestie van je bedrijfsgegevens en btw-gegevens in te voegen en jij hebt een advertentie op Pinterest.

Evalueer en test Pinterest advertenties

Net als bij andere campagne tools is het belangrijk om te testen en te evalueren. Durf nieuwe dingen uit te proberen, draai aan de ‘knopjes’ van je advertentie om deze te finetune en evalueer welke aanpassingen het beste hebben gewerkt.

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van adverteren op Pinterest? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw onderneming te bespreken. Of heb jij als webshop nog geen Pinterest account en wil jij eerst de mogelijkheden van Pinterest zelf ontdekken. Lees dan onze blog over Pinterest voor webshops. Hierin vertellen wij jou meer over hoe jij Pinterest kan inzetten als webshop om meer merkbekendheid en sales te genereren.

Vrijblijvend brainstormen over jouw groeimogelijkheden? Laat je gegevens hier rechts achter en we nemen zo snel mogelijk contact op.