In het vorige blog hebben we het gehad over de verschillende soorten advertenties, het promoten via het advertentie beheer en de Facebookadvertentie doelgroepen. Vandaag nemen we een kijkje in de wereld van Facebook Pixel en het budget rondom een Facebookadvertentie.

Facebook Pixel

Facebook Pixel is eigenlijk een soort code die je overal op je website kunt plaatsen die bijhoudt welke pagina’s jouw websitebezoeker bekijkt. Je komt zo steeds meer te weten over je doelgroep! Met Facebook Pixel krijg je dus allerlei gegevens en met die gegevens kun je bepaalde acties ondernemen op het gebied van online marketing. Dus even simpel gezegd. Je kan na het plaatsen van de pixel onder andere conversie meten vanuit Facebook en via uitgebreide statistieken bekijken hoe de doelgroep jouw website gebruikt.

Wat kun je nog meer doen met Facebook Pixel?

De mogelijkheden waar je Facebook Pixel voor kunt inzetten zijn echt enorm. Hieronder beschrijven we kort de drie belangrijkste mogelijkheden!

Remarketing met Facebook Pixel

Bij remarketing is het zo dat jou websitebezoeker nog een keer in aanraking komt met je product, dienst of service, nadat ze de website hebben afgesloten. Bijvoorbeeld: iemand heeft op de website van Extendure gekeken, hij kijkt een beetje rond op de website, leest en blog en sluit daarna de website af. Vervolgens gaat hij naar Facebook en daar staat een advertentie over online marketing van Extendure. Op deze manier wordt de persoon getriggerd om nog eens op de site te kijken. Hij was in eerste instantie al geïnteresseerd, anders had hij het blogbericht niet gelezen.

Facebook pixel

Bijhouden van verkopen en registraties

Het is met Facebook Pixel ook mogelijk om verkopen bij te houden. Dit is mogelijk met een aangepaste conversie. Op deze manier kan je gericht adverteren en zien hoeveel verkopen of leads uit een advertentie komen.

Optimaliseren en verbeteren van de website

Met en aangepaste conversie-pixel heb je voldoende informatie om bepaalde pagina’s te verbeteren. Facebook Pixel geeft je een overzicht van verschillende website URL’s. Hierdoor kun je zien welke pagina’s goed worden bezocht en welke niet. Je kunt verschillende conclusies trekken op basis van de informatie die je krijgt.  Je kunt bijvoorbeeld punten opstellen waar jouw pagina’s het beste op verbeterd kunnen worden.

Budget

Tijdens het maken van een Facebookadvertentie krijg je ook te maken met het budget. Voor het instellen van een budget per campagne, heb je de keuze uit twee opties: per dag of per looptijdbudget. Per looptijdbudget betekent eigenlijk je totale budget voor de gehele looptijd van de campagne. Dan heb je ook het bestedingslimiet nog. Het bestedingslimiet zorgt ervoor dat alle advertenties worden stopgezet zodra het ingestelde limiet is behaald. Heel simpel gezegd is het maximum budget per dag iedere dag hetzelfde en het looptijd budget is een maximaal budget dat in een bepaalde periode wordt uitgegeven.

Bij  het budget speelt targeting een belangrijke rol. Hoe specifieker deze is, hoe vaker gebruikers op je advertentie zullen klikken, hoe minder geld je hoeft uit te geven. Je kunt je advertenties betalen met een credit card, een Facebook-advertentiebon, via PayPal account, via een bankrekening of via prepaid (iDEAL). Let op! Bij de laatste optie kan het drie tot vijf dagen duren voordat je prepaid beschikbaar wordt gesteld.

Met deze twee laatste tips over het adverteren op Facebook is het plaatje compleet. Zoals je gelezen hebt is adverteren op Facebook voor alle bedrijven een interessante optie. Maar wij begrijpen dat je liever bezig bent met ondernemen. Daarom willen wij je graag ondersteunen met social media marketing, waaronder Facebook.