Magento is een zeer populair CMS-systeem wat gebruikt wordt voor webshops. Bij Extendure raden we onze klanten ook met grote regelmaat aan om over te stappen naar een Magento webshop. Deze websites zijn zowel gemakkelijk voor de websitebezoekers als voor de beheerder. Het CMS-gedeelte klopt met Magento, maar hoe krijg je nou veel websitebezoekers via Google binnen? Extendure helpt je graag verder. In dit blog geven we jou 10 SEO-tips over hoe je meer websitebezoekers op je Magento website krijgt.

Let op de techniek van Magento

De ene webbouwer is de andere niet en er zijn tal van manieren om een Magento webshop te bouwen. Dat iedere webshop op een andere manier gebouwd is, is nog niet zo’n probleem. Maar het is wel belangrijk dat de techniek van je webshop goed is. Hieronder zie je een kort overzichtje van waar wij onze Magento webshops op controleren om een zo goed mogelijk SEO-score te behalen:

  • txt bestand aanwezig en goed ingevuld;
  • xml bestand aanwezig en up-to-date;
  • Enkele versie website, dit voorkomt duplicated content;
  • Volledig HTTPS 2.0 beveiligd;
  • Geen hoofdletters in URL mogelijk.

Wil jij graag weten op wat voor SEO-punten wij onze Magento webshops nog meer contoleren? Neem dan contact op met Extendure.

Doe een zoekwoordenonderzoek

Het is voor je SEO zeer belangrijk dat Google en de websitegebruiker weet wat je verkoopt. Ga dus niet zelf allerlei producten namen verzinnen die je “zelf wel leuk vindt staan”. Er zijn al meerdere webshops naar ons toegekomen die hun gehele ranking zagen wegzakken toen ze zelfverzonnen categorienamen, productnamen en URL-structuur hadden toegepast. Als je alles zelf verzint wordt het voor Google en de gebruiker een stuk lastiger om te weten waar je website overgaat. Daarbij heeft Google genoeg keuze aan concurrenten dus je krijgt zonder pardon een slechtere SEO-score. Door een goed zoekwoordenonderzoek weet je precies waar de Nederlandse consument behoefte aan heeft en waar ze naar op zoek zijn.

SEO zoekwoordenonderzoek

Voeg tekst op je homepage, categoriepagina en productpagina

Goede SEO-teksten schrijven is een belangrijk onderdeel van je ranking. De teksten helpen zowel Google als de websitebezoeker. Google weet nu dat je de pagina serieus neemt en graag de lezer informeert over je webshop. De gebruiker, die daadwerkelijk de tekst leest, krijgt meer informatie over de aangeboden producten. Een onzekere consument bestelt niet graag bij een webshop, maar bestelt wel graag als die goed geïnformeerd wordt en als de webshop vertrouwen uitstraalt.

Structured data is goed voor je SEO

Een relatief klein SEO-onderdeel, maar toch zeer belangrijk is structured data. Structured data is niets meer of minder dan aan Google aangeven wat voor stukje informatie er staat. Want wij lezen dit als een postcode: 5611 TV Eindhoven, maar Google nog niet. Door structured data in te zetten geef je aan Google aan dat dit de postcode is van je bedrijf. Zo heeft Google weer een stukje extra informatie over je bedrijf en dat is weer goed voor je SEO. Andere onderdelen waarvoor je structured data in kunt zetten zijn onder andere: prijzen, reviews, vragen en antwoorden, blogs, locatie en recepten.

SEO tips reviews

Structuur Magento webshop

Jij werkt misschien al jaren in je branche en kent al vaktermen en producten, maar weet de consument dat ook? Het is helemaal geen gekke gedachte om een vriend of familielid voor de computer te zetten en om te vragen of zij de website snappen. Laat ze op zoek gaan naar een aantal producten en let goed op welke dingen ze wel en niet zien.

Kijk ook vooral goed naar hoe concurrenten hun webshop hebben ingericht. Je hoeft het niet letterlijk 1-op-1 over te nemen, maar het is ook niet nodig om het wiel opnieuw uit te vinden. Zorg er ook voor dat iedere pagina gemakkelijk te bereiken is en dat de gebruiker niet in cirkeltjes rondgaat. Door overzichtelijke categoriepagina’s en interne links te gebruiken gaat de gebruiker van een landingspagina naar een categoriepagina, van een categoriepagina naar productpagina en van een productpagina naar het betaalproces.

404 pagina optimalsatie

Een vaak vergeten SEO-onderdeel, zo ook bij Magento, is de 404 pagina. De 404 pagina is de pagina die je tegenkomt op het moment dat de bezoeker op een foutieve pagina komt. Dit kan altijd gebeuren en het hoeft zeker geen reden te zijn dat de bezoeker je Magento webshop weg klikt. Het is belangrijk dat een 404 pagina aangeeft dat het om een foute pagina gaat, hoe dit heeft kunnen gebeuren en dat je meerdere oplossingen biedt.

Magento SEO 404

Let op de snelheid van Magento

Wacht jij geduldig meerdere seconden voordat een webshop geladen is? Grote kans van niet en de gebruiker dus ook niet. Een langzame Magento website is slecht voor je SEO om twee redenen. Ten eerste wil Google graag de best mogelijke ervaring geven aan hun gebruikers en snelheid is daar een belangrijk onderdeel van. Ten tweede klikt een zeer hoog percentage je webshop al weg voordat ze überhaupt je pagina gezien hebben. Google krijgt dan iedere keer het negatieve signaal dat de gebruiker de gewenste informatie niet heeft kunnen vinden op jouw webshop.

Linkbuilding voor een betere SEO score

Het verzamelen van relevante externe links naar je Magento webshop is goed voor je SEO. Let daarbij op dat je je niet gaat aanmelden voor tientallen startpagina’s. Google heeft inmiddels al goed door dat dit geen relevante links staan en geeft je zelfs daardoor strafpunten voor je SEO. Wel een goede tip is om je aan te melden voor websites die links verzamelen van bedrijven die bij jou in de buurt zitten of in dezelfde branche zitten. Door simpelweg een mail te sturen met jouw gewenste gegevens is er al veel mogelijk.

Een andere mogelijkheid is om op blogpagina’s betaalde blogs te plaatsen. Let daarbij altijd op of de website HTTPS beveiligd is, Domain score goed is en Trust en Citation flow goed is. Dit zijn allemaal factoren die bepalen of het een waardevolle link is.

Kortingscodes in Magento

Wat zeer gemakkelijk in te stellen is bij Magento zijn kortingscodes. De bezoeker krijgt simpelweg een code die ingevoerd kan worden bij het bestellen en krijgt daardoor korting. Op het moment dat je de gebruiker korting aanbiedt, zonder dat de consument daar iets voor hoeft te doen, vergroot je de kans dat de bezoeker langer op de website blijft en ook daadwerkelijk een aankoop doet.

Een belangrijk onderdeel van je SEO is op wat voor moment de gebruiker je webshop verlaat. Als dit al na drie seconden is, is dit slechte ervaring in de ogen van Google. Maar blijft de bezoeker enkele minuten en klikt die meerdere, dankzij de kortingscode, pagina’s aan is dit een positieve ervaring in de ogen van Google.

Magento kortingscode

Reviews verzamelen voor je SEO

Niemand vertrouwd een webshop die zelf verkondigd dat die heel betrouwbaar is. Laat daarom de reviews van je klanten spreken. Toon meerdere keren op je Magento webshop het aantal reviews wat je verzameld hebt en wat de gemiddelde score is. Geef daarbij ook zeker de mogelijkheid om de reviews te lezen.

Een andere goede plek om reviews toe te voegen is bij de producten zelf. Op dat moment kan de bezoeker reviews lezen op een productpagina over het product zelf. Dit is zeer relevante informatie en kan net dat extra stukje zijn wat de bezoeker nodig heeft om over te gaan tot aankoop.

Dit zijn ze dan; de SEO-tips om de ranking van je Magento webshop te verbeteren. Wil jij graag meer informatie om de SEO-score van je webshop nog hoger te krijgen. Neem dan contact op met onze SEO Eindhoven specialisten.